info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da Lösemili çocuklar şenliği

Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla Lösemili Çocuklar Vakfı nın (LÖSEV) önderliğinde Tekirdağ da düzenlenen şenliğe katılan lösemili çocuklar, Vali Aydın Nezih Doğan ı ziyaret etti. Şenlik kapsamında LÖSEV li öğrencilerle birlikte kortej yürüyüşü yapıldı.

Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla Lösemili Çocuklar Vakfı nın (LÖSEV) önderliğinde Tekirdağ da düzenlenen şenliğe katılan lösemili çocuklar, Vali Aydın Nezih Doğan ı ziyaret etti. Şenlik kapsamında LÖSEV li öğrencilerle birlikte kortej yürüyüşüne maske takarak katılan Vali Doğan ile Belediye Başkanı Adem Dalgıç, miniklerle beraber lösemiye dikkat çekti.
LÖSEV in önderliğinde Türkiye nin çeşitli illerinde vakfı tanıtarak lösemili hastalara yol göstermek amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında Tekirdağ da bir şenlik düzenlendi. Lösemili çocuklar, ilk olarak Vali Doğan ı makamında ziyaret etti. LÖSEV İstanbul Koordinatörü Zuhal Ön ün yanı sıra LÖSEV in Tekirdağ temsilcileri, lösemili çocuklar ve ailelerini makamında kabul eden Vali Doğan, LÖSEV in lösemili hastalar konusundaki başarılı çalışmalarını desteklediğini aktardı. Vali Doğan, LÖSEV ile İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü arasında bir iletişimin oluşturularak lösemili hastalar yararına etkinlikler düzenleyeceklerini belirterek, yerel kurumlar, belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının da işbirliğine katkı sağlamalarını umduklarını kaydetti.
LÖSEV İstanbul Koordinatörü Zuhal Ön ise, 30 Mayıs ile 5 Haziran tarihlerini kapsayan Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası etkinlikleri kapsamında illere geziler düzenleyerek lösemi hastalarına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. LÖSEV e Tekirdağ dan 18 lösemili çocuğun kayıtlı olduğunu bildiren Ön, vakıf aracılığıyla Türkiye nin dört bir yanında tespit ettikleri lösemi hastası çocukların tedavilerinin sağlandığını belirtti. Zuhal Ön, Ankara da temelleri atılan vakfın 6 bin lösemi hastasına hizmet verdiğini vurgulayarak, illerdeki kurum ve kuruluşlardan lösemi hastalarının tespiti, maddi durumu yetersiz ailelerinin ihtiyaçlarının giderilmesine yardımcı olunması ve lösemili hastalara yönelik düzenlenen etkinliklere de destek isteğinde bulundu. 0-16 yaş grubundaki çocukların tedavi süreçlerine yardımda bulundukların bildiren Ön, şunları kaydetti:
"Lösemili çocukların tespitinde illerimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarının her zaman yardımlarını bekliyoruz. Vakfımız çocukların tedavi süreçlerinde yanında olmakla birlikte, eğitim konusunda da yaşıtlarından geri kalmamaları için çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl Kasım ayında lösemi hastalarına uygun hijyenik koşullar barındıran bir ilköğretim okulunu açtık. Gönüllü eğitmenler tarafından çocuklarımızın eğitimleri sağlanıyor. Lösemili çocuklar için Ankara da bir lösemili çocuklar köyü kurduk. Tıpkı köylerde nasıl imece ile işler yürütülüyor. Bu köyümüzde de imece usulü çalışıyoruz. Amacımız bir de lösemili çocuklar kenti kurmak."
Zuhal Ön, Marmara Bölgesi nde vakfa kayıtlı hastalar ve gönüllülerin katılımlarıyla etkinliklerini sürdüreceklerini ifade ederek, LÖSEV e maddi ve manevi katkı sağlayan herkese teşekkürü bir borç bildiklerini ifade etti. Vali Doğan, ziyaret dolayısıyla içerisinde masal seti, şapka ve anahtarlık bulunan hediye paketlerini lösemili çocuklara dağıttı.
Şenlik, daha sonra Tuğlalı Park ta devam etti. Tuğlalı Park ta toplanan lösemi hastası çocuklar ve yüzlerce vatandaş, Vali Doğan ve Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç ile eşlerinin de katıldığı kortej yürüyüşü gerçekleştirdiler. Tekirdağ Valiliği önünden başlayan yürüyüş, Çinili Fırın önüne kadar sürdü. Kortej yürüyüşü esnasında esnaf ile vatandaşlar alkış ve tezahüratlarda bulundu. Lösemi hastalığına dikkat çeken pankartların da taşındığı kortejde Vali Doğan, Başkan Dalgıç ve eşleri maske takarak miniklerle beraber yürüdüler. Kortej yürüyüşü, Çinili Fırın önünden dönerek tekrar Tuğlalı Park ta son buldu. Tuğlalı Park ta ilköğretim okulları halkoyunları gösterileri şenliğe renk katarken, Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla Tekira Alışveriş Merkezi nde bir dizi etkinlik yapıldı.