info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da Yıkılan Caminin Altından Tarihi Eserler Çıktı

Tekirdağ’ın Şarköy’e bağlı Yeniköy de tehlike oluşturduğu için yıkılan caminin inşaat çalışmaları sırasında altından Roma dönemine ait tarihi eserler çıktı.

Tekirdağ’ın Şarköy’e bağlı Yeniköy’de tehlike oluşturduğu için yıkılan caminin inşaat çalışmaları sırasında altından Roma dönemine ait tarihi eserler çıktı.

Yapılan kazı çalışması sırasında, toprağın altından çıkan üzerinde tavus kuşu motifi ve haç işareti olan mermer sütunlar, Köy Muhtarı Nazmi Kaçar tarafından, Şarköy Belediyesi’ne gönderildi.

Muhtar Kaçar, “Babalarımız 1924 yılında mübadele ile Yunanistan’ın Selanik şehrinden gelerek Yeniköy’e yerleşti. Bizden önce bu köyde Rumlar yaşıyormuş. Köy içinde babalarımız geldiğinde bir kilise vardı. Bu kilise daha sonra depremde hasar gördü. Ve yıkılarak şimdiki cami taş ve çamurdan kilisenin olduğu yere yapıldı. Uzun yıllar hizmet eden camimizin tehlike oluşturması nedeniyle yıktık, yenisini yapmak için toprak kazısı yapınca, kolleksiyonerlerden öğrendiğimiz kadarıyla Roma dönemine ait, üzerine tavus kuşu olan mermer sütunlar çıktı. Şarköy Belediyesi, eski bir binayı restore ettirdi, burayı müze yapacak. Biz de çıkan tarihi eserleri belediyeye gönderdik.” dedi.

Köyden çıkan tarihi eserler, korumasız bir şekilde, belediye bakım onarım garajının bahçesinde bir kenara konulmuş vaziyette duruyor.