info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Devlet Hastanesi 1.Kısımda Neden Korona Vakası Yaşanmadı

Tüm Dünya ve Türkiye’yi kasıp kavuran COVİD-19 salgınından Tekirdağ da nasibini alırken, Tekirdağ Devlet Hastanesindeki hiçbir çalışanın Koronavirüs hastalığına yakalanmaması dikkat çekerken, bu işin sırrı da uzun süredir merak ediliyordu.

Bu sır nihayet çözüldü.

Hemen hemen her hastanede vaka yaşanırken, Tekirdağ Devlet Hastanesinde çalışan personelin hiçbir sıkıntı yaşamamasının altında yatan nedenin klima-havalandırma sistemi olduğu anlaşıldı. İlk alım kararı çıktığında gereksiz masraf gözüyle bakılan bu sistem, COVİD-19 salgınında ne kadar doğru bir karar olduğunun ispatı oldu.

Pandemi süresince hastaneye gelen gerek personel olsun gerekse hastalar olsun, bahar serinliğinde korkmadan hizmet ve tedavi imkanını yaşadılar. Bu başarıya imza atan Hastane müdürü Kenan Öztürk ve önceki başhekim Çetin Kirezli’nin yanında, şu anda görevini en iyi şekilde yürüten başhekim Aykut Demirkıran sayesinde pandemide Süleymanpaşa merkezde Tekirdağ devlet hastanesi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan da övgü aldı.

Şimdi yeni Sağlık müdürü Ali Cengiz Kalkan ile tüm ilçelerde yapılacak yönetim revizyonuyla, tüm ilçe hastanelerimizin de huzurla gidilecek hastaneler olacağı bekleniyor.

Kaynak : Murat Ürtekin