info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Ebru Nayim Fen Lisesi Bilim Fuarı Sergisi Açıldı

4006 Projesi kapsamında TUBİTAK tarafından desteklenen, Tekirdağ Ebru Nayim Fen Lisesi tarafından düzenlenen Bilim Fuarı Çarşamba günü Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ve değerli konuklarımızın katılımıyla açıldı.

 

4006 Projesi kapsamında TUBİTAK tarafından desteklenen, Tekirdağ Ebru Nayim Fen  Lisesi tarafından düzenlenen Bilim Fuarı Çarşamba günü Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ve değerli konuklarımızın katılımıyla açıldı.
 
Açılışta Okul Müdürü Fuat Asım ARVAS  açılış konuşması yaptıktan sonra, Proje Koordinatörü Gülsemin SAVAŞ fuarda bulunan projeler, proje hazırlanması, proje yapmanın öğrencilere sağladığı yararlar hakkında bilgi verdi.
 
Özellikle TUBİTAK Proje Yarışmasında öğrencilerin ilk üçe girdikleri zaman alacakları puanlardan bahsetti ve 2010 yılında Türkiye ikincisi olan öğrencilerin üniversiteye yerleşirken 19 ve 20 ek puan aldıklarını vurguladı.
 
Milli Eğitim Müdürü Halis İŞLER de kısa bir konuşma yaparak fuarımızın açılışını gerçekleştirmiştir.
 
Bilim fuarında okul, öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan, okulumuzu TUBİTAK, MEF, OKYANUS, İNEPO, DOASEF gibi yarışmalarda temsil eden ve ödüller kazanan 1 Bilgisayar, 9 Biyoloji , 5 Fizik , 3 Kimya  ve 2 Tarih projesi sergilenmektedir. Ayrıca hazırlanan Tv gösterisiyle okulumuzun bu yıla kadar katıldığı sayısal ve sözel branşlarda ki yarışmalar, kongreler, yapılan sosyal faaliyetler sunulmaktadır. Dedi.
 
Bilim fuarın da sadece proje çalışmaları yer almamakta. Öğretmen arkadaşlar ve öğrencilerin yaptıkları model uçaklardan oluşan sergi, resim sergisi ve coğrafya sergimizde yer almaktadır. Fuarın düzenlenmesinde görev yapan fizik, kimya, biyoloji, tarih, bilgisayar, resim, müzik ve coğrafya öğretmenleri ile tüm öğrencilere teşekkür eder bu faaliyetlerin devamını dilediler.
 
Ayrıca çalışmalarımız sırasında kendilerine destek olan Okul Müdürü Fuat Asım Arvas’a ve diğer yöneticilerimize çok teşekkür ettiler.