info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ ilinde Eski belediye binası İktisat Fakültesi olacak

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof Dr Nizamettin Şenköylü, "Biz üniversite olarak Belediye eski binasını üniversite bünyesinde yeni kurulacak olan İktisat Fakültesine tahsis edeceğiz ve bina bizim için çok önemli " dedi.

Önceki belediye yönetimi tarafından yeni kurulan Namık Kemal Üniversitesine tahsis edilen ve şimdiki yönetim tarafından geri istenen Belediye eski binası ile ilgili açıklamada bulunan Rektör Prof Dr Şenköylü, Üniversite ile ilgili yapılanma ve inşaatların sürdüğünü, yeterli, binalaşma olduğunda binanın geri verilebileceğini söyledi.

Halen mevcut binaların gerekli ihtiyacı karşılamadığını, binanın boşaltılması durumunda ciddi sıkıntı yaşanacağını söyleyen Şenköylü, "Biz belediyemiz ile birlikte iyi ve pozitif bir yaklaşımla işbirliği içerisinde şehre hizmet sunmayı istiyoruz ve belediyenin de bu anlayış içerisinde olduğuna inanıyorum" dedi.

Belediye nin de, Üniversitenin de şehre hizmet sunmada önemli kuruluşlar olduğuna işaret eden Şenköylü, belediye ile iyi ilişkiler içerisinde olmanın kendileri için büyük önemi olduğunu belirtti.

Hayrabolu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yardımcı Doçent Dr Rüya Yılmaz ın belediyede görev almasını onayladıklarını belirten Şenköylü, bunun üniversitenin iyi ilişkiler içerisinde olma düşüncesinin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

ŞEHİRDE BULUNAN BİNA ÜNİVERSİTENİN ŞEHİR BAĞLANTISINI SAĞLIYOR

Üniversite tarafından kullanılan binanın büyük bir ihtiyacı karşıladığını, binada halen Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü ile Fen Fakültesi hocalarının bulunduğunu, ayrıca yeni kurulacak olan İktisat Fakültesinin yeni binası olana kadar burada konuşlandırılacağını belirten Şenköylü, binanın aktif olarak kullanıldığını, boş tutulmadığını söyledi.

Zamanı geldiğinde tabii olarak binanın belediyeye geri verilebileceğini belirten Şenköylü, bu durumda kendilerine yapılacak önemli bir yardımın şehirle bağlantılarını sağlayacak bir binanın belediye tarafından kendilerine gösterilmesi olduğunu, belediyenin böyle bir düşünce ve planları olup olmadığını da merak ettiğini belirtti.

Şenköylü şunları kaydetti. "Şunu öncelikle açık ve net olarak belirteyim ki belediye bizim için varlığı cesaret veren bir kuruluş. Tabiî ki bu kuruluşla şehre hizmet açısından birliktelik içerisinde, çok iyi ilişkiler içerisinde olmak zorundayız. Bizim belediyemiz ile bir sorunumuz yok ki. Belediyenin de, üniversitemizin en iyi koşullar içerisinde hizmet vermesini istediğini biliyorum. Belediye eski binası bizim şehirden kopmamamızı sağlayan bir yapı. Belediyeye biz bu binayı geri verdiğimizde, bize bir bina gösterirse önemli bir imkan sunmuş olur. Ama halen yer sıkıntısı nedeniyle eski belediye binası bize çok lazım. Belediyenin de bizi bu konuda anlayışla karşılayacağını umuyorum."