info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ itfaiyesinde alan yangını nöbeti başladı

Tekirdağ da yaz sezonunun açılmasıyla başlayan alan yangınları na karşı, İtfaiye Müdürlüğünde ekip kuruldu.

Tekirdağ İtfaiye Müdürü Kenan Taşkın, yaptığı açıklamada, 12-17 Haziran tarihleri arasında kent merkezinde 32 alan yangını meydana geldiğini söyledi. Tekirdağ İtfaiye Müdürü Taşkın, cam şişeler ve söndürülmeden atılan sigaraların yangına sebep olduğunu ifade ederek, bahçe temizliği yapmak için yakılan kontrolsüz ateşlerin de büyüyerek alanın tamamına yayıldığını bildirdi.
Anız yakmanın kanunen yasak olduğunu anımsatan Tekirdağ İtfaiye Müdürü Taşkın, şöyle devam etti: "Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte sayıları artan alan yangınları, genellikle Yenice beldesi ve Beyaz köy civarında görülüyor. Yaz sezonu nedeniyle yazlıklarına gelenler, bahçe ve alan temizliği yapmak için kontrolsüz biçimde ateş yakıyor. Alevlerin kısa sürede yayılmasıyla birlikte yangın büyüyor. Bunun için bilinçli ve dikkatli davranmak gerekiyor. Otlar kesilerek bir yere toplanmalı ve yakılmalıdır."
HAYVAN POPÜLASYONUNA ETKİSİ
Tekirdağ İtfaiye Müdürü Taşkın, alan yangınlarının, o topraklar üzerinde yaşayan hayvan popülasyonunu da olumsuz etkilediğini bildirdi. Yılan, fare, çekirge ve karınca gibi çok sayıda hayvanın alan yangınlarında öldüğünü ifade eden Taşkın, "Her alan yangınında onlarca faydalı hayvan ölüyor. Popülasyon olumsuz etkileniyor. Doğal denge bozuluyor" şeklinde konuştu. Tekirdağ İtfaiye Müdürü Taşkın, 2008 yılı yaz sezonunda meydana gelen 226 alan yangınında, buğday ve arpa gibi hububat ekili arazilerin de etkilendiğini kaydetti.Alan yangınları nedeniyle yapısı bozulan toprağın ve ekili arazinin zarar görmesinin bir milli servet kaybı olduğunu belirten Tekirdağ İtfaiye Müdürü Taşkın, şöyle devam etti: "Bilinçsizce yakılan bir ateşin yayılarak çevreye sirayet etmesi ve ekili alanlara zarar vermesi kaçınılmazdır. Yüksek ısıdaki alevler toprağın yapısını da etkilemektedir. Toprak, kumsal bir yapıya dönüşmektedir. Bu bizim milli servetimizdir."
Tekirdağ İtfaiye Müdürlüğü olarak 8 arazöz, 2 arazi taşıtı ve 43 personelle 24 saat hizmet verdiklerini söyleyen Taşkın, meydana gelen her alan yangını için, 7 ton su tüketildiğini bildirdi. Tekirdağ İtfaiye Müdürü Taşkın, "Gelen her yangın ihbarı için bir ekibimiz kısa sürede olay yerine gidiyor. Yangına kısa sürede müdahale ediyor. Alan yangınlarında ise yangını söndürmek ve sonrasında soğutma çalışması yapmak üzere 7 ton şebeke suyu kullanılıyor" dedi.
Kaynakların gereksiz kullanımının önüne geçmek ve alan yangınlarını en aza indirmek için, İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde ekip kurduklarını söyleyen Tekirdağ İtfaiye Müdürü Taşkın, görevli ekibin yangın ihtimali yüksek alanları sürekli kontrol ettiğini ve günün en sıcak saatlerinde de bazı alanlarda soğutma çalışmalarının yapıldığını kaydetti. Tekirdağ İtfaiye Müdürü Taşkın, vatandaşların, gördükleri bir yangın olayı karşısında 110 İtfaiye hattını aramalarını istedi.