info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü: "Sağlık Bakanı Recep Akdağ, eşinin ameliyatı için yasayı deldi"

Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü: "Sağlık Bakanı Recep Akdağ, eşinin ameliyatı için yasayı deldi" dedi.

Tam gün yasası ile hekimleri ve hastaları mağdur eden AKP ve onun Sağlık Bakanı; Başbakan’ın ardından şimdi de kendisi için yasayı deldi. Daha önce Başbakan Erdoğan için delinen Tam Gün Yasası son olarak Sağlık Bakanının eşi için bir kez daha hiçe sayıldı.

Bakan Recep Akdağ’ın eşinin ameliyatı yasa gereği üniversitelerde ameliyatlara girmesi yasak olan bir hekim tarafından gerçekleştirildi. Tam Gün Yasası’na aykırı olarak devlet hastanesinde gerçekleşen bu ameliyat;  ne etik değerlerlerle örtüşmekte ne de vicdana sığmaktadır.

Hekimlerin şikayetçi olduğu Tam gün yasası nedeniyle birçok hasta mağdur olmuş, acil müdahale bekleyen hastalar ne tedavi olabilmiş ne de ameliyat olabilmiştir. Geçtiğimiz aylarda Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde aylarca ameliyat olmayı bekleyen bir kanser hastası da kamuoyu gündemine yansımıştı.  Yine Tam Gün Yasası’nın yürürlüğe girmesiyle, daha önce kendisini ameliyat eden ve ikinci ameliyat için randevu veren Profesöre ameliyat olamayan anevrizma hastası bir gazeteci de hala hafızalarımızdayken, Sağlık Bakanı önce Başbakan için şimdi de eşi için bu yasayı delmiştir.

Görülmektedir ki; AKP kendisinin bile karşı olduğu, uygulayamadığı yasayı sadece vatandaş için çıkarmıştır.

Bu bağlamda;

Basına yansıyan haberlerde eşinizin ameliyatının Tam Gün Yasası’na aykırı olarak gerçekleştirildiği doğru mudur?

Söz konusu ameliyatın yasa gereği ameliyata girmesi yasak, part-time çalışan bir hekim tarafından yapıldığı doğru mudur? Bu doktora ameliyata girmesi için talimatı siz mi verdiniz

Tüm hekimlerin tepkilerine rağmen çıkarmış olduğunuz Tam gün yasasını önce Başbakan için, şimdi de eşiniz için delmeyi ahlaki ve vicdani buluyor musunuz? Eşiniz için deldiğiniz yasa için kamuoyuna bir açıklama yapacak mısınız?

Hekim ve hastaları karşı karşıya getiren Tam gün yasası sebebiyle acil müdahale edilmesi gereken birçok hasta mağdur olurken basına ve kamuoyuna yansıyan haberlerde bir kanser hastasının doktor bulamadığı için ameliyat olamaması hala hafızalarda iken, yasaları kendi çıkarlarınıza göre uygulamaktan rahatsızlık duyuyor musunuz?

Şu ana kadar Tam gün yasasını hiçe sayarak kaç yakınınıza, kaç bakanınıza ya da partilinize bu şekilde bir muamele yaptınız?