info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Milletvekili Emre KÖPRÜLÜ Soruyor Çorlu Adalet Sarayı Ne Olacak

Tekirdağ’ın en büyük ilçelerinden biri olan Çorlu ilçesinde bitirilemeyen Adliye binası, hem vatandaşları, hem avukatları, hem de adliye personelini mağdur etmeye devam ediyor.

 

Tekirdağ’ın en büyük ilçelerinden biri olan Çorlu ilçesinde bitirilemeyen Adliye binası, hem vatandaşları, hem avukatları, hem de adliye personelini mağdur etmeye devam ediyor. Nüfusu 300 bine yaklaşan Çorlu ilçesinde Adliye hizmetlerinin dört ayrı binada hizmet vermeye çalışması söz konusu binaların adliye binası olarak yapılmaması sebebiyle fiziki yapılarının yetersizliği büyük sıkıntı yaratmaktadır. 
 
Sıkıntı sadece Çorlu ilçemiz açısından değil, Çorlu’nun yanı sıra Ağır Ceza Mahkemesi kanalıyla Çerkezköy, Saray, Marmara Ereğlisi ilçelerinde de hissedilmektedir. 
 
Uzun süredir kamuoyunda Adliye Sarayının yeri konusunda tartışmalar yaşanmış ihale aşamasına gelen eski yerde değişiklik yapılmış ancak adliye binasının yapılması planlanan yer değiştirildikten sonra süreç tıkanmıştır. Şu ana kadar da bitmesi gereken binada bugün itibariyle ne bir kazma vurulmuş ne de bir çivi çakılmıştır. 
Bu bağlamda;
 
1. Kamuoyunda uzun zamandır tartışılan Çorlu Adliye Sarayı inşaatı ne zaman başlayacak ve ne kadar sürede bitirilip hizmete girecektir?