info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut,Göç ve İltica konusu hakkında görüştü

İçişleri Komisyonu Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut,Göç ve İltica konusunu görüştü

İçişleri Komisyonu Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut, AB Dönem Başkanlığını Temsilen Avrupa Komisyonu Adalet, Özgürlük ve Güvenlikten Sorumlu Üyesi, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Jacgues Barrot ile İsveç İltica ve Göçten Sorumlu Bakanı Tobias Billström ile İçişleri Komisyonunda bir araya gelerek yasadışı göç ve iltica konularında bir görüşme yaptılar.

İçişleri Komisyonu Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, İsveç İltica ve Göçten Sorumlu Bakanı Tobias Billström ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Jacques Barrot ile çok verimli bir toplantı yaptıklarını ifade etti.

Türkiye nin iltica ve göç konusunda sıkıntılar çektiğine ve transit ülke konumunda bulunduğuna dikkati çeken İçişleri Komisyonu Başkanı T.Ziyaeddin Akbulut, ?Türkiye yasadışı göçten AB ülkelerinden daha fazla muzdariptir. Yasadışı göç akımının önlenmesinde güç birliği yapılmasından yanayız." dedi.

Görüşmede; AB ye üyeliğe yönelik samimi müzakerelerin sürdürülmesine özel önem atfettiklerini ifade ettiğini belirten,Akbulut ?Yükümlülüklerimizi ve ödevlerimizi yerine getirmemize rağmen AB nin ?külfet paylaşımı" boyutundaki duyarlılığı maalesef müzakerelere yansımamaktadır." dedi.