info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Valiliği Duyurusu

Tekirdağ Valiliğinden yapılan açıklama da Türkiye genelinde Kızılay a ait 22 (yirmi iki) sağlık tesisinin Sağlık Bakanlığına devri kararlaştırılmıştır. denildi.

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü nün Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren Üniversite ve Sağlık Personelinin Tam Gün Çalışmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun un 16. Maddesi ile 181 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen hükmü gereği Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı arasında protokol yapılıp, Türkiye genelinde Kızılay a ait 22 (yirmi iki) sağlık tesisinin Sağlık Bakanlığına devri kararlaştırılmıştır.

İlimizde de, Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı arasında yapılan protokol doğrultusunda Türk Kızılayı Tekirdağ Dr.Şadan Talat Ural Tıp Merkezi nin Tekirdağ Devlet Hastanesine devir işlemleri 01/03/2010 tarihinde başlatılmış olup bir ay içinde sonlandırılacaktır.

Şehrimizin merkezinde Türk Kızılayına ait bu binada Tekirdağ Devlet Hastanesi Semt Polikliniği olarak halkımıza hizmet vermesi planlanmaktadır.

Semt polikliniği olarak hizmet vermesi halinde, Tekirdağ Devlet Hastanesi 1. Kısım poliklinik binasındaki yoğunluk bir nebzede olsa azalacak ve Tekirdağ Devlet Hastanesine ulaşım sıkıntısı yaşayan vatandaşlarımızın sağlık hizmetine ulaşımı kolaylaşacaktır.