info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Valiliği nden meterolojik uyarı

Tekirdağ Valiliği nden meterolojik uyarı yapıldı

Meteorolojik uyarı: balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava ülke genelinde etkili olacak! Ülkemiz Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine giriyor. Marmara ve doğu bölgelerde kuvvetli yağış, ülke genelinde hava sıcaklığında hissedilir derecede azalma bekleniyor.

Yarın (Cuma); Marmara, Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde aralıklarla yağmur ve sağanak şeklinde yağış geçişleri bekleniyor. Yağışların, Marmara nın kuzeyi (Sabah saatlerinde Kırklareli ve İstanbul un Avrupa yakası, öğleden sonra ve akşam saatlerinde İstanbul il geneli, Kocaeli, Sakarya, Kırklareli ve Tekirdağ), Doğu Karadeniz kıyıları (Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa), Güneydoğu Anadolu nun doğusu (Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt) ile Şanlıurfa, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın öğle saatlerinden sonra Marmara da kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Cumartesi günü; Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yağış bekleniyor. Genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülecek yağışların, İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevreleri başta olmak üzere Marmara bölge geneli ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu nun doğusunda (Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin, Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır) kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Pazar günü; Yurdun büyük bir bölümünde devam edecek yağışların, Marmara nın doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik), Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu nun güney ve batısı, Doğu Karadeniz in iç kesimleri (Gümüşhane, Bayburt, Artvin) ile Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgarın cumartesi ve Pazar günleri Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz in batısında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının; hafta sonunda iç ve batı bölgeler başta olmak üzere ülke genelinde hissedilir derecede (5 ila 7 derece) azalarak, mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor.

Yarın (Cuma) ve hafta sonunda beklenen kuvvetli yağış, ani sıcaklık düşüşü ve kuzeybatı kesimlerdeki poyraz fırtınasının oluşturabileceği olumsuz şartlara (Ani sel, lokal su baskını, taşkın, yıldırım düşmesi, çatı uçması, deniz ve kara ulaşımında aksamalar, gribal enfeksiyon riski vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Oluşması Muhtemel Riskler

Ani Sel - Su Baskını - Taşkın - Yıldırım - Ağaç veya Direklerin Devrilmesi - Çatı Uçması

Denizlere ait meteorolojik uyarı:Fırtına

Beklendiği Yer BUGÜN BATI KARADENİZ, MARMARA VE KUZEY EGE DE ESMEKTE OLAN FIRTINAMSI RÜZGAR, AKŞAM SAATLERİNDEN İTİBAREN KUZEY EGE DE FIRTINAYA (60-75 km/s), CUMARTESİ GÜNÜ AKŞAM SAATLERİNDE MARMARA DA FIRTINAYA (60-75 km/s), BATI KARADENİZ İN BATISI VE KUZEY EGE DE KUVVETLİ FIRTINAYA (75-90 km/s) DÖNÜŞECEK.

Başlama-Bitiş Zamanı : 30/10/2009 18:00-02/11/2009 18:00 L

Hadisenin Şiddeti : Kuvvetli Fırtına

Oluşması Muhtemel Riskler : Deniz ulaşımında ve balıkçılıkta oluşabilecek aksaklıklar - Çatı Uçması - Ağaç veya Direklerin Devrilmesi