info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ’da Meyvecilik Bakım ve Budama Kursu Açıldı

Tekirdağ’da Gıda Tarım ve Hayvancılık Tekirdağ İl Müdürlüğü ile Tekirdağ Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen ‘Meyvecilik Bakım ve Budama Kursu’ açıldı.

Tekirdağ Ziraat Odası Toplantı salonunda düzenlenen ‘Meyvecilik Bakım ve Budama Kursu’ açılışına Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Hüseyin Kantar, Ziraat Odası Başkan Yardımcısı ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şerif Baykut, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü M.Hanifi Türkaslan, Kurs öğretmeni Mühendis Cemal Özsu ve çok sayıda çiftçi katıldı. 
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Hüseyin Kantar açılış konuşmasında, Tekirdağ'da yoğun olarak buğday, ayçiçeği tarımı yapıldığı, son yıllarda kanola tarımının da yaygınlaştığını ifade ederek "Ancak meyvecilik ve sebzecilik kültürü yeterince yaygınlaşmadı. Ayrıca, ilimiz iklim ve toprak yapısı itibariyle meyveciliğe uygun bir bölge. Sulu tarım yapıldığı bölgelerimizde meyvecilik çok rahat yapılabilir ve bölgemiz tarımında meyveciliğin hak ettiği ekonomik değere ulaşabilir "dedi.
 
Düzenlenen kursa 46 kursiyer katılırken yetkililer 'Meyvecilik Bakım ve Budama Kursu'nun 2 ay süreceğini bildirdi.