info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ’da Tüm Cadde ve Yollar Elden Geçiriliyor

Tekirdağ Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı Trafik Zabıta ekipleri, Kent genelinde yaptığı çalışmalarla göz doldurmaya ve vatandaşın takdirini kazanmaya devam ediyor.

Tekirdağ’da bu güne kadar kullanılmamış olan modern ışıklı levhalar, güneş enerjisi ile çalışan yönlendirme cihazları kullanılmaya başlandı. Kış döneminde de çalışmalarını yoğun olarak sürdüren ekipler, eskiyen Trafik işaretlerini yeniliyor ve zarar gören delinatör (hacıyatmaz) ve kasislerin tamirini yapıyor.
 
Modern bir şehrin gerekleri olan tüm uygulamaları Tekirdağ’da gerçekleştirmeye çalışan Tekirdağ Belediyesi Trafik Zabıta ekipleri; sürücüler ve yayalar için yol ve sürüş güvenliğini sağlamaya yarayan kasis çalışmalarında, araç trafiğinin yavaşlatılarak yaya geçişinin güvenliğinin sağlanmasını hedefliyor.
 
Şehrin belirli noktalarına yapılan hız kesici kasislerin ihtiyaç durumunda arttırılacağını belirten Trafik Zabıta Amir V. Murat Yavuz Savaşçı; süratli sürücülerin hızını kesip kazasız günler yaşanması dileklerinde bulunurken hatalı parklanmaları önlemek amacı ile yapılan Esnek Delinatör (hacıyatmaz)  çalışmalarında ise sürücülerin duyarlı olması gerektiğini belirtti.
 
Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç ve Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz birçok uygulamayı bizzat tarif ederek vatandaşlarla birlikte çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundular. Başkan Dalgıç, “Yapılan çalışmalar insan ve hizmet odaklıdır. Sürücülerimizden de aynı özeni bekliyoruz. Yayaların şehiriçindeki araçsız ulaşımındaki güvenliği bizim için en önemli kriterdir. Yaya geçiş noktalarında, okul bölgelerinde kısaca insanın olduğu her yerde hemşerilerimizin daha dikkatli olması gerekir. Şehrimizin tarihi bir şehir olması nedeniyle yol güvenliğinin sağlanmasında sürücülerimize diğer şehirlerdeki sürücülerden daha fazla sorumluluk düşmektedir. Tekirdağlı sayın sürücülerimizden daha da dikkatli araç kullanmalarını özellikle rica ediyorum” dedi.