info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ’dan Avrupa’ya İlk Elektrikli Tren Yola Çıktı

Tekirdağ’dan Avrupa’ya ilk elektrikli tren yola çıktı. Macaristan’a gidecek olan tren, Devlet Demir Yollarının 157. kuruluş yıl dönümünde törenle uğurlandı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yollarının kuruluşunun 157. yıl dönümü dolayısıyla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Afyon’dan canlı yayınla katıldığı törende, Tekirdağ-Muratlı arası demir yolunun açılışı gerçekleştirildi. 
 
Tekirdağ Tren İstasyonu'nda yapılan açılışta tren raylarında kurban kesildi. Telekonferas ile Tekirdağ’a bağlanan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ve beraberindekiler, Tekirdağ- Muratlı arasında yapımı tamamlanan 30 kilometrelik demir yolu genişletme ve 2. hat açılışını gerçekleştirdi.
Açılışın ardından Tekirdağ’dan Avrupa’ya ilk elektrikli tren uğurlandı. Tekirdağ'dan hareket eden tren, Macaristan’a gidecek.
 
Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, burada yaptığı konuşmada, Tekirdağ’dan Avrupa’ya ilk elektrikli treni göndermenin mutluluğunu ve sevincini yaşadıklarını ifade etti.
 
2007 yılında Başbakanın talimatı doğrultusuna Tekirdağ-Muratlı arasında 30 kilometrelik demir yolunun ilk hattının çalışmalarının 3 yıl içinde tamamlanarak Başbakan tarafından açılışının gerçekleştirildiğini hatırlatan Vali Yerlikaya, “40 yıldan sonra ilk defa bir vilayet yeni demir yolu hattına bağlandı. Tekirdağ- Muratlı 2. Genişleme Hattı'nı tamamladık. 35 milyonluk bu yatırımı 1 yıl gibi kısa sürede tamamladık. Macaristan’a Avrupa'ya ilk blok elektrikli trenimizi yola çıkaracağız” şeklinde konuştu.