info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağlı Anne ve Babanın Feryadı

Küçük Can`ınımızın Hayatı 300 Bin Dolar

Tekirdağlı Can Daniel Bayraktar henüz 5 buçuk yaşında hiperaktif bir çocuk. Daha bu yaşında İngilizce ve Rusça olmak üzere iki dil biliyor. Yetiştirmiş olduğu muhabbet kuşu ile kendisine salon içinde toplumdan uzak bir dünya kurmuş Muhabbet kuşunu eğiterek onunla bu odaya hapsolmuş vaziyette yaşıyor. Dışarı çıkıp oynayamıyor. Çünkü nefes almakta zorlanıyor. Eğer Ocak 2023’e kadar 300 bin dolar bulunamazsa, küçük Can hayatını mücadelesini bu oda içinde kaybedecek.

Baba Özkan Bayraktar, inşaat sektöründe çalışırken, Rusya’ya gittiğinde İrina ile tanışıp evleniyor ve bir oğulları oluyor. Adını Can Daniel koydukları bu bebek, doğuştan kalbinde iki delikle doğuyor ve gelişimini tamamlayamıyor. İsrail’de geçirdiği ilk ameliyatın ardından ikinci bir ameliyat gerekiyor ama ailenin bu ameliyatı yaptıracak 300 bin doları yok. Bir çocukları daha var ve baba inşaat sektöründe kazandığı para ile ancak evini geçindirebiliyor. Çocuklarını ameliyat ettiremezlerse, 5 buçuk yaşındaki Can bebek hayatını kaybedecek.

Bu konuda açıklama yapan baba Özkan Bayraktar; “Oğlum Can Daniel Trakeomalazi hastasıdır. Doğduğunda iki adet deliği vardı. Bu nedenle 6 aylıkken bir kalp ameliyatı geçirdi. Başarılı bir ameliyat oldu. Ardından yoğun bakım ve entübasyon süreçlerimiz oldu. Daha sonra kullandığı ilaçlardan ve hastalık sürecinin verdiği zorluktan olsa gerek sürekli Akciğer enfeksiyonu geçirdi. Bu akciğer enfeksiyonlarının sebebi de boğazında olan trakeomalaziydi. Biz trakeomalaziyi öğrenip araştırmaya başladığımızda, bunun tedavisinin İsrail’de bir klinikte yapıldığını öğrendik.2020 yılının Ocak ayında tedaviye götürdük. Orada ilk olarak boğazındaki parçacıklar alındı. Bu operasyondan sonra oğlum daha iyi nefes almaya ve kilo almaya başladı. Ardından işin içine pandemi girdi ve Dünya’da ülkelere giriş çıkışlar kapandığı için 6 ay sonra kontrolümüz olmasına rağmen bu yüzden tekrar gidemedik. Şu an çocuğumuz 5 buçuk yaşında ve Trake gelişimi 6 yaşından sonra bitiyor. Bu konuyu İsrail’deki klinik ile görüştüğümüzde tekrar gelmemizi söylediler.

Tekirdağ il sağlık müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız temaslarda, bu hastalığın tedavisinin Türkiye’de olmadığını öğrendik. Türkiye’nin bütün illerine yazı yazıldı. Çoğundan dönüş oldu ve bu Trakeomanazi hastalığın tedavisinin olmadığı söylendi. Biz hala araştırmaya devam ediyoruz fakat ZAMANIMIZ ÇOK KISA ve İsrail’e gidip son ameliyatı yaptırmamız gerekiyor. Maddi durumumuz da maalesef yetersiz. Yurt dışında kur ile ödeme yapıldığı üzere çok büyük bir meblağ gerekiyor. Bizim bunu karşılayacak gücümüz yok. Valilikten bir kampanya başlattık. Bu 300 bin dolarlık bir paradır. Tedavi, yolculuk vb. ihtiyaçlar için 300 bin dolar gerekiyor. Kampanyamızı devam ettirmek istiyoruz fakat zamanımız çok kısaldı. Hayırseverlerden yardımlarını bekliyoruz. Kampanya bir yıl ama bizim Ocak ayı sonuna kadar İsrail’e gitmemiz gerekiyor. Yaklaşık iki aydan az bir süremiz var. Eğer bu para temin edilmezse, çocuğumuzu kaybedebiliriz. Can büyüme aşamasında olduğu için trake gelişimi gerçekleşmeyecek. Şu anda ses kısıklığı var ve ilerleyen süreçte konuşamayacak. Solunum yetmezliği yaşıyor. Akciğerleri büyürken, trakesi gelişmediği için nefes alma sıkıntısı gerçekleşiyor. En ufak bir enfeksiyonda nefes alamama durumu yaşanıyor. Trakesindeki yumuşak doku parçacıklarının yapışmasıyla nefes alamama durumu yaşanır ve oğlumuz hayatını kaybedebilir. İlk ameliyatı hayırseverlerin desteği sayesinde gerçekleşti ve o ameliyat şimdiki kadar yüksek bir meblağ değildi ama yine de bizim bütçemizle karşılayacağımız bir rakam değildi. Tamamlayıcı ameliyatlar çok fazla komplike olduğu için miktarı da çok yüksek. Yavrumuzun yaşaması 300 bin dolara bağlı. Bir Hayat 300 bin dolar.

Aslında çok büyük bir rakam olmayabilir ama kur ile kıyasladığımızda bizim yaşam standardımızda çok büyük bir rakamdır. Asgari ücretle kıyaslandığında, bu parayı ömrümüz boyunca kazanamayız. Devletimizden, tüm kamu yetkililerinden, milletvekillerinden, iş insanlarından maddi imkanı yüksek tüm insanlığa sesleniyoruz. OĞLUMUZUN HAYATI 300 BİN DOLARA BAĞLI VE EĞER BU PARA BULUNAMAZSA OĞLUMUZ HAYATINI KAYBEDECEK. Tüm halkımızdan destek bekliyoruz ”Dedi. Can Daniel’in annesi İrina Bayraktar, “herkesin evladı var. Allah kimseye evlat acısı ve dermansız dert vermesin. Çocuğumun hayatı sadece 300 bin dolara bağlı. Bana çocuğumun hayatını bağışlayın ”Dedi. Özkan ve İrina Bayraktar çifti, küçük Can Daniel’in hayatı için Tekirdağ ve tüm Türkiye’den 300. Bin doların temin edilip çocuklarının İsrail’de ameliyat olabilmesi için destek bekliyor. Ocak ayı sonuna kadar bu para temin edilip ameliyat olmazsa, küçük Can hayatını kaybedecek.

BİR HAYAT 300 BİN DOLAR…

Kaynak : Murat Ürtekin