info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Temizlik İşleri Yapan Şirkete Operasyon

Tekirdağ Belediyesi nin 8 yıldır şehir içi temizlik işlerini yapan şirketin ortakları ile 18 çalışanı, gözaltına alındı

Tekirdağ Belediyesi'nin 8 yıldır şehir içi temizlik işlerini yapan şirketin ortakları ile 18 çalışanı, "temizlik ihalesine fesat karıştırmak ve yolsuzluk" iddiasıyla gözaltına alındı.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, belediyenin yaklaşık 1,5 yıl önce yaptığı şehir merkezindeki çöplerin toplanması ihalesi ile ilgili işlemlerde usulsüzlük olduğu iddiası üzerine harekete geçti. Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile ihaleyi kazanan Trakya Tem Şirketi'nin evrakına polis 5 ay önce el koydu. Şirketin el konulan evrakı uzmanlar tarafından tek tek incelendi ve rapor hazırlandı. Hazırlanan rapor doğrultusunda bu sabah polis, şirket merkezine ve 20 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda gözaltına alınan firma ortaklarından Salih T. ve Süleyman G. ile birlikte toplam 20 kişi, Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.
 
Polisin CHP'li Tekirdağ Belediyesi'nin Trakya Tem Şirketi'ne verdiği çöp ve temizlik ihalesini 1,5 yıldır takip ettiği, operasyon öncesinde telefon dinlemesi yaptığı öğrenildi. Önümüzdeki günlerde Tekirdağ Belediyesi'nden de bazı çalışanların gözaltına alınacağı bildirildi.