info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Terzilerin Ramazan Bayramı Mesaisi

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde terzilerin Ramazan Bayramı mesaisi devam ediyor.

42 yıllık terzi Ali Orhan mesleğe çıraklıktan başladığını, babasının daha küçük yaşta terzinin yanına vererek bu mesleği öğrendiğini ifade ederek; ”Ramazan ayının girmesiyle işlerimiz yoğunlaşıyor. Bazı müşterilerim elbiselerinin bayram gününe yetiştirilmesi için özel sipariş yaptırıyor. Ramazan Bayramı için 5 takım elbise siparişi aldım. Bunu da gece gündüz çalışarak yetiştiriyorum” dedi. 
 
Orhan, bayram dolayısıyla elbise siparişi veren müşterileri için gece teravih namazından sonra dükkanında çalışarak dikiş işlemlerine devam ettiğini, meslekte çırak yetişmediği için kendilerinin son terziler olduğunu belirterek;” Aldığım siparişleri yetiştirmek için gece çalışmak durumundayım. Müşterilerimin provalarını, dikişlerini gecenin ilerleyen saatlerinde yapıyorum. Hem müşterilerimle sohbet ediyor, hemde dikim için zaman kazanıyorum.“ şeklinde konuştu. 
 
Orhan, geçmiş dönemlerde müşterileri için Ramazan aylarında 10-15 takım elbise dikerken son yıllarda bu sayının hazır giyim sektörünün gelişmesiyle büyük ölçüde düştüğünü kaydetti.