info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

TÜDER Çorlu Temsilciliği Açıldı

Pek çok il ve ilçede temsilciliği bulunan Tüketiciler Derneği (TÜDER) Çorlu da da faaliyete geçti.

Tüketiciler Derneği Çorlu Temsilciliği 2 Eylül 2009 tarihinde dernek yönetim kurulu kararıyla kabul edildiğini ve Çorlu Kaymakamlığı na bildirildiğini kaydeden Av. Ayşe Dol; "Çorlu Tüketici Sorunları Hakem Heyeti nde tüketicileri temsil etmek üzere Kaymakamlığa başvuru yapılmış olup, gerekli incelemeler sürdüğü için henüz sonuç alınamadı. Temennimiz Evrensel Tüketici Hakları Beyannamesi nde yer alan tüketicinin örgütlenme ve temsil hakkının ülkemizde ve bölgemizde en iyi seviyelerde yaşanmasıdır" dedi.

Dol; "Bu bağlamda tüketicinin eğitimi ve bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Söz konusu amaç doğrultusunda 25 Aralık 2009 Cuma günü saat 14:00 de Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu nda Genel Başkanımız Engin Başaran ve Beyoğlu temsilcimiz Av. Belma Bulut un katılımıyla Çorlu temsilciliği olarak "Tüketici Sorunları ve Çözüm Önerileri" konulu panel düzenleyeceğiz" diye konuştu.

TÜDER Çorlu Temsilcisi Av. Ayşe Dol sözlerini şöyle sürdürdü; "Birleşmiş Milletler Evrensel Tüketici Hakları Beyannamesi nin ilgili kısımları ile Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun un eğitime ilişkin 20. maddesinin 2. fıkrasında "Tüketicinin eğitilmesi ve bilinçlendirilmesi için radyo ve televizyonlarda programlar düzenlenmesine ilişkin usul ve esaslar, Tüketici Konseyi nin önerisi ile Bakanlıkça tespit ve ilan olunur" demek suretiyle yazılı ve görsel basına tüketicinin eğitime hakkı konusunda görev düştüğüne işaret edilmiştir. Bu sebeple değerli basın mensuplarımız aracılığı ile 25 Aralık 2009 Cuma günü düzenleyeceğimiz panele tüm halkımızı davet ediyoruz."