info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Valilikten Sel Felaketiyle ilgili Açıklama

Tekirdağ Valiliğinden el felaketiyle ilgili açıklama yapıldı.

Tekirdağ Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada;
İlimiz genelinde 07.09.2009 pazartesi günü akşam saatlerinde başlayan yağışların gece saat 00:30 da Saray ilçesinde şiddetli sağanak yağışa dönüşerek etkili olması neticesinde;
İlçe merkezi Pazarcık Mahallesi Kıyı Köyü Yolu Kambur Söğüt Mevkiinde Galata Deresinin selden taşmasıyla, ikamet eden 5 vatandaşımız F.Ç (50) H.Ç. (30) B.Ç.(12) B.Ç. (8) ve A.Ç. (6) sele kapılarak kaybolmuştur.
Ayrıca Saray İlçesine bağlı Bahçeköy Köyü nün ortasından geçen derenin taşması sonucu dere boyunda bulunan evleri sel baskını nedeniyle aynı köyden F.B. ile eşi M.B. kaybolmuştur.
Gelen ihbar üzerine, 02:00 den itibaren İlimizde Kriz Merkezince arama / kurtarma çalışmalarına başlanılarak, gerekli araç takviyesi yapılmıştır.
Yağışın şiddetli olarak devam etmesi ve gece olması nedeniyle arama ve kurtarma çalışmaları zorlukla yapılmıştır. Gündüz devam eden çalışmalarda; ilçe merkezinde kaybolan aileden; H.Ç. (30, anne), B.Ç. (12), A.Ç. (6) ın cesetleri ile Bahçeköy de kaybolan; F.B. (79) ve eşi M.B. (82) cesetleri bulunmuştur.
Sel baskınında büyük ve küçükbaş hayvan zayiatının yanında, 8 ev 3 iş yeri yıkılmış ve çok sayıda ev ile bir kısım tarım arazileri su baskınına maruz kalmıştır.
İlçede hasar tespit çalışmaları sürdürülmektedir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur. Denildi...