info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Vatandaşların Bulduğu Yaralı Kartal Tedavi Altına Alındı

Tekirdağ’ın Malkara ilçesine bağlı Çavuşköy yakınlarında, avına dalmak isterken yere çakılarak boynundan yaralanan kartal, Malkara Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Çavuşköy yakınlarında avına dalmak isterken dengesini kaybedip yere çakılan kartal, boynundan yaralandı. Çevrede bulunan yardımsever vatandaşlar, olayı görmelerinin ardından yaralı kartalı yakalayarak Malkara Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne götürdü. 
Veteriner Hekim Tuğser Tuğ tarafından yaralı kartal üzerinde yapılan incelemede boynundan yaralandığı ve omurilik kemiğinde zedelenme olduğu belirlendi. Yaralı kartal ile ilgili bilgi veren Tuğser Tuğ, avlanmak için yere daldığında yere çakılan kartalın yardımsever vatandaşlar tarafından Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne getirildiğini ifade ederek "Bizler de bu yaralı kartalın fizik tedavisini yapacağız. İlaçlar ile takviye yapacağız. Birkaç gün içerisinde boynu düzeldiğinde tekrar doğaya salacağız" dedi. 
 
Uygulanacak tedavilerle ilgili de konuşan Tuğ, yaralı kartala kas güçlendiricisi, vitamin takviyesi ve ağrı kesiciler verileceğini kaydetti.