info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yardım Severden Tekirdağ da Anaokulu

Hayırsever Ayşe Sebahat AKKURT, kanserden ölen kızının hayalini gerçekleştirmek için Marmaraereğlisi ilçesine bağlı Yeniçiftlik beldesine bir anaokulu yaptıracak.

Hayırsever Ayşe Sebahat AKKURT, kanserden ölen kızının hayalini gerçekleştirmek için Marmaraereğlisi ilçesine bağlı Yeniçiftlik beldesine bir anaokulu yaptıracak.

Valilik Toplantı Salonu nda düzenlenen törende A.Sebahat AKKURT, annesinin adını verdiği Fatma ERKAYA Bağımsız Anaokulu için Tekirdağ valiliği ile protokol imzaladı.

Törende gözyaşlarına hâkim olamayan A.Sebahat AKKURT, eşi öldükten kısa bir süre sonra kızının da kanserden öldüğünü söyleyerek, Kızım kanserden ölmeden önce 5 çocuğu olsun istiyordu. Ancak bir çocuğu olduktan sonra öldü. Onun için minik çocukları hayata hazırlayan bir anaokulu yaptırmaya karar verdim dedi.

Hayatındaki en büyük isteğinin çocukların iyi eğitim görmesi olduğunu bildiren A.Sebahat AKKURT, kişilerin insanlık için ilime yaklaşması ve ilimden feyiz alması gerektiğini, ülkenin cahillikten çok çektiğini, memleketin cahillikten okuyarak kurtulacağına inandığını kaydetti.

A.Sebahat AKKURT, Eskişehir de de kızı adına bir anaokulu yaptırdığını belirtti. Tekirdağ valisi Zübeyir KEMELEK te A. Sebahat AKKURT un daha önce Tekirdağ da Verem Savaş Dispanseri nde doktor olarak hizmet verdiğini belirtti. A.sebahat AKKURT un Tekirdağ a bir anaokulu yaptırmak istediğini ifade eden Kemelek Tekirdağ a Valilik tarafından bu yıl 3 tane anaokulu yaptırılacağını, hayırsever vatandaş A.Sebahat AKKURT tarafından yaptırılacak olan anaokulunun 4. olacağını söyledi. Törene İl Genelsekreterimiz Sayın Mustafa YEL ve İl Milli Eğitim Müdürü Üner DİLEK katıldı.