info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

YÖK Başkanı Özcan Tekirdağ da

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan Tekirdağ a geldi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan "Akademisyenlerin askerlik hizmeti verirken sadece bulunduğu bölgede değil, ihtiyaç duyulan yere giderek eğitim vermesi şartıyla askerlik hizmetini tamamlaması konusunda yeni bir çalışma başlatmayı düşünüyoruz" dedi.

Vali Kemelek "NKÜ nün uzun süre Trakya Üniversitesi ne bağlı olarak faaliyet gösteren genç bir üniversite olduğunu belirtirken "NKÜ nün gelişmesini çok önemsiyoruz. Geliştiğini de görmekteyiz. Üniversitemizin gelişmesi için biz de elimizden gelen desteği veriyoruz" diye konuştu.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, beraberinde YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Prof.Dr. Mustafa Solak İle Birlikte çeşitli ziyaret ve açılışlarda bulunmak üzere geldiği Tekirdağ da Vali Zübeyir Kemelek i, Belediye Başkanı Adem Dalgıç ı ve NKÜ Rektörü Nizamettin Şenköylü yü makamlarında ziyaret etti. Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek e ilk ziyaretini yapan Özcan burada valiliğin anı şeref defterini de imzaladı. Özcan, bir gazetecinin "akademisyenlerin askerliklerini üniversitelerde yapmaları" ile ilgili sorusu üzerine, bu konunun YÖK te görüşülen konular arasında olduğunu ifade etti.

Bunun daha önce Türkiye de uygulandığını bildiren Özcan, eskiden öğretmenlerin belirli eğitimi aldıktan sonra askerlik dönemlerinde de bulunduğu okulda öğretmenlik yaparak askerlik hizmeti verdiklerini hatırlatarak; "Akademisyenlerin askerlik hizmeti verirken sadece bulunduğu bölgede değil, ihtiyaç duyulan yere giderek eğitim vermesi şartıyla askerlik hizmetini tamamlaması konusunda yeni bir çalışma başlatmayı düşünüyoruz. Çünkü bizim öğretim üyesi ihtiyacı olan pek çok üniversitemiz var. Örneğin Ankara, İstanbul, İzmir gibi öğretim üyelerinin fazla olduğu şehirlerden az olan başka şehirlere versek ve askerlik hizmetlerini bu bölgelerde yapsalar ülke için faydalı olur. Konuyla ilgili şu anda sadece konuşuyoruz. İnceleme yapıp ordu tarafıyla da görüşüp gerekli bilgileri öğrendikten sonra belki böyle bir çalışma yapılabilir." Dedi.

Özcan ayrıca valilikte gazetecilere yaptığı açıklamada, Namık Kemal Üniversitesi nin (NKÜ) ziraat ağırlıklı olmasının endüstriyel ilişkiler açısından ideal bir zemin hazırladığını belirtti.

Bundan sonra NKÜ den endüstriyel çalışmalar gelebileceğini bildiren Özcan, bunun YÖK ü memnun edeceğini ifade etti.

NKÜ nün yeni kurulmasına rağmen öğrenci ve öğretmen sayısı açısından çok iyi durumda olduğunu anlatan Özcan, önemli olanın, üniversitelerdeki öğrenci sayısının değil, üniversitelerin çevreyle olan ilişkisinin iyi olması ve bulunduğu şehre katkı sağlaması olduğunu söyledi.

Vali Kemelek ise NKÜ nün uzun süre Trakya Üniversitesi ne bağlı olarak faaliyet gösteren genç bir üniversite olduğunu belirtirken "NKÜ nün gelişmesini çok önemsiyoruz. Geliştiğini de görmekteyiz. Üniversitemizin gelişmesi için biz de elimizden gelen desteği veriyoruz" diye konuştu. Vali Kemelek ziyaretlerinden dolayı Özcan a teşekkürlerini bildirirken Tekirdağ ın el işlemelerinden bir örtüyü hediye etti.

Konuşmaların ardından Özcan, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç ı da makamında ziyaret etti. Özcan Belediye başkanından NKÜ ye yardımcı olmalarını Belediyelerden yardım alan Üniversitelerin daha da geliştiğini daha iyi projelere imza attığını belirtti.

Buradan NKÜ ye geçen YÖK Başkanı Piramit salonda yapılan toplantıya katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan NKÜ Rektörü Nizamettin Şenköylü.

Namık Kemal Üniversitesi sadece üniversite-sanayi işbirliği alanında değil, işgücü piyasasına kaliteli mezunlar vererek istihdama katkı sağlamayı amaçlayan dinamik bir üniversitedir aynı zamanda. "Diye belirten Şen köylü "NKU önümüzdeki 10 yıl içerisinde Türkiye deki ilk 20, 20 yıl içerisinde ise dünyadaki ilk 500 üniversite arasına girmeyi hedefleyen dinamik bir üniversitedir. Bu dinamizm ile hareket eden akademik kadromuz, Üniversitemiz için gurur verici sonuçlara şimdiden imza atmaya başlamışlardır. Nitekim şu ana kadar 6 AB Proje başvurusu yapılmış, 2 si tamamlanan 18 i devam eden toplam 20 TÜBİTAK Projemiz bulunmaktadır.

Üniversitemizin benimsediği vizyon ve kazandığı dinamik yapısıyla, Tıp Fakültemiz kuruluşunun ilk yılından itibaren öğrencilerini kendi bünyesinde okutur hale gelmiştir. Bugün bakılan hasta sayısı günde 350 yi aşmış ve son bir yılda hizmet sunulan hasta sayısı 55.000 ne yaklaşan Araştırma ve Uygulama Hastanemiz, 3. basamak sağlık kurumu konumuna yükselmiştir.

Tıp Fakültemiz ve Araştırma Hastanemizde uzman doktor eğitimine başlanması YÖK ve Sağlık Bakanlığı nca onaylanmış, bu kapsamda 13 doktor uzmanlık eğitimine başlamıştır. Üniversitemizin kısa sürede başardığı diğer bir ilk ise, Tıp Fakültemize Klinik Araştırmalar Etik Kurulu kurma yetkisinin Sağlık Bakanlığı nca verilmiş olmasıdır. Bu hızlı gelişme, ve kaliteli sağlık hizmetine yöre insanlarımızca duyulan yoğun talep, kampüsümüzde en geç 2012-13 yılında faaliyete geçcek 200 yataklı NKÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesinin kurulmasını zorunlu kılmaktadır.

Küresel rekabette yabancı dilin taşıdığı hayati önemin bilinciyle 1 yılda kurulan Yabancı Diller Yüksek Okulumuz "İngilizce NKÜ de öğrenilir" sloganıyla hazırlık sınıfı eğitimine başlamıştır. Avrupa standartlarının yakalanması konusuna özel önem atfeden Üniversitemiz, Avrupalı Türkiye nin çağdaş bir üniversitesi olarak Bologna ve ERASMUS gibi süreçler çerçevesinde "Yükseköğretimde Yeterlilikler Kalite Güvencesi ve Akreditasyon" çalışmalarını da tamamlamak üzeredir. Hali hazırda Üniversitemizden Tekirdağ Teknik Bilimler Yüksekokulu ile Çorlu Meslek Yüksek Okulu İngiltere deki Edexcell Enstitüsü tarafından akredite edilmiştir. Bu başarıya imza atan hocalarıma teşekkür ediyorum.

Uluslararası işbirliklerini son derece açık ve girişimci bir profil çizen Üniversitemiz, ERASMUS programı çerçevesinde 2007 yılından bu yana 14 Avrupa ülkesinden toplam 35 üniversite ile 43 ERASMUS ikili anlaşması imzalamıştır. Diğer taraftan küresel rekabet kapsamında Üniversitemize teknoloji transferini ve bilgi aktarımını sağlamak amacıyla ABD, Japonya, Rusya Federasyonu, Almanya, Hollanda, Tayland ve Bulgaristan dan toplam 11 farklı yükseköğretim kurumu ile işbirliği protokolleri imzalamış ve ortak projeler üzerinde çalışmaya başlamış bulunmaktayız.

ABD deki Texas A&M Üniversitesiyle yapılan işbirliği görüşmeleri sonucunda, 2 gün önce bu üniversiteden Texas A&M, Ermenistan Erivan Tarım Üniversitesi ve NKU arasında Tarım ekonomisi alanında Yüksek Lisans Programı açılması ve tarımsal teknolojiler konusunda işbirliği yapma yönünde 470 bin dolarlık hibe içeren bir proje teklifi gelmiştir. Sayın Başkanım, sizlerin desteğiyle bu proje onaylandığı takdirde, NKU bölgesel barışa bilim aracılığıyla katkı sağlamış olacaktır.

Yine ABD den Texas Tech Üniversitesi ile uzaktan eğitim projesi kapsamında Meslek Yüksek Okulumuzda İngilizce öğretiminin güçlendirilmesi planlanmaktadır. Üniversitemizin uluslararası işbirliği gerçekleştirdiği Avrupa dan pek çok üniversite bulunmakta olduğunu ve bunların Almanya dan Bonn Üniversitesi, Baden-Württemberg Meslek Akademisi, Giessen Üniversitesi, Kassel Üniversitesi, Passau Üniversitesi, Aaghen Üniversitesi, Bulgaristan dan Sofya Üniversitesi ve Filibe Ziraat ve Teknoloji Üniversitesi olduğunu anlattı.

NKÜ Rektörü Nizamettin ŞenKöylü nün ardından kürsüye çıkan YÖK başkanı burada öğretim üyelerine ve Öğrenci temsilcilerine hitap etti.

Konuşmaların ardandan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ve beraberindeki heyet NKÜ nün yeni yapılan öğrenci kafeteryasının açılışını Rektör Nizamettin Şenköylü ile birlikte açtı. Burada bir süre dinlenen YÖK Başkanı NKÜ Araştırma ve Uygulama hastanesini de ziyaret ederek buradaki çalışmalar ile açılan yeni bölümler hakkında bilgiler aldı.