info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yüksek Katlara Hidroforlu Çözüm

Tekirdağ ın Çerkezköy İlçesi nde Çerkezköy Belediyesi çift hidrofor sistemini faaliyete soktu.

Çerkezköy Tepe Emlak Konutları ile İstasyon Mahallesi’nin sırtlarındaki yüksek katlarda basınçtan dolayı yaşanan su sıkıntısı sona erdi. Çerkezköy Belediyesi’nin Tepe Mevkii’ndeki 8 bin tonluk su deposunun bitişiğine kurulan hidrofor sistemi faaliyete girdi.
 
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, beraberinde Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Faruk Şen, Su ve Kanalizasyon İşleri Amiri Özcan Tayan ile birlikte hidrofor sistemini inceledi. Başkan Ertem, Tepe Emlak Konutları ile İstasyon sırtlarındaki yüksek katlarda basınçtan dolayı sıkıntı yaşandığını ifade ederek “Yüksek katlarda sıkıntı yaşanıyordu. Bu sıkıntı şimdiye kadar her binanın kendi hidrofor sistemi ile çözülüyordu. Ancak, depoda bekleyen suyun kalitesinde düşüş yaşanıyordu. Tüm bu sıkıntılara kalıcı bir çözüm getirme anlamında bir çalışma yaptık. Kurduğumuz hidrofor sistemi ile birlikte artık bir sorun yaşanmayacak’’ dedi.
 
Başkan Ertem, Tepe Emlak Konutları ile İstasyon Mahallesi’nin sırtlarındaki yüksek katlı binalara kurmuş oldukları hidrofor sistemi ile basınçlı su verileceğini kaydederek “Artık Tepe Emlak Konutları ile İstasyon Mahallesi’nin sırtlarında ikamet eden vatandaşlarımız binalarındaki hidrofora ihtiyaç duymaksızın, tüm Çerkezköy’ün kullandığı gibi su tüketebilecek. Bununla birlikte beklediğinden dolayı suyun kalitesinde azalma olmayacak, kaliteli su tüketebilecekler’’ diye konuştu.
 
Hidrofor sisteminde yaşanabilecek muhtemel elektrik kesintisine de değinen Ali Ertem buna karşılık jeneratör sistemi de kurduklarını anlattı. Ertem “Elektrik kesintisi halinde jeneratör 22 saniye sonra devreye girecek. Bu şekilde de sistem sağlıklı bir şekilde işleyecek.’’ Başkan Ertem, sistemi kameralarla 24 saat izleyeceklerini ifade ederek “Vatandaşlarımız sorunsuz bir şekilde su tüketebilecek. Basınçtan kaynaklanan her hangi bir sorun ile karşılaşmayacaklar. Tüm Çerkezköy’e hayırlı olsun’’ şeklinde konuştu.