info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yumurta lı Hesaba Peynir le Cevap

Bütçenin tümü üzerinde CHP adına grup başkan vekilleri Mehmet Akif Hamzaçebi, Muharrem İnce ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak konuştu.

CHP sözcüleri kürsüden fotoğraf ve grafiklerle konuşmalarını yaptılar. İlk konuşmayı Mehmet Akif Hamzaçebi yaptı ve 2002 ile 2010'u karşılaştırdı. 8 yılda Türkiye'nin tasarruf etmediğini ileri sürdü. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in asgari ücretlinin alım gücünü göstermek için verdiği yumurta örneğine karşın, "Ben de beyaz peynir örneği vereyim." diyen Hamzaçebi şöyle devam etti: "2002 yılında asgari ücretle beyaz peynir 50 kilo satın alınırken şimdi 44 kiloya düşmüş. Dana eti 2009'da 27 kilo alınıyormuş, şimdi 23 kilo alınıyor. Sayın bakan belki şunu diyebilir; et yemesin, ot yesin vatandaş. Sebzelerde de durum vahim. Asgari ücretle 2008 yılında 366 kilo domates alınırken şimdi 217 kilo alabiliyor. Fasulye 248 kilo alırken şimdi 204 kilo alıyor."

CHP'DEN MENDERES'Lİ ELEŞTİRİ


Başbakan'ın sık sık merhum Başbakan Adnan Menderes'i andığını da hatırlatan Hamzaçebi, "Menderes'in tarım sektörüne gösterdiği ilgiyi Sayın Başbakan göstermiyor. 2002 yılında bir litre mazot almak için buğday üreticisi 4 kilo buğday verirken bugün 6 kilo buğdayla bir litre mazot alıyor." kaşılaştırmasını yaptı. CHP'nin ekonomik ve mali politikalardan sorumlu genel başkan yardımcısı Faik Öztrak da, Başbakan'ın, ekonomiye İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin pencerelerinden baktığını öne sürdü. İşsizliğin arttığını, tarımın bittiğini savunan Faik Öztrak, kilosu 10 liradan domates, 30 liradan kıyma alındığını, bayramda da milletin ithal kurban kestiğini dile getirdi.

Bir diğer CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Başbakan Erdoğan'ın, muhalefeti '3 koyun gütmemekle' eleştirdiğini hatırlattı. İnce, "Koyun gütmek kolaydır, keçi gütmek marifettir. Memlekette güdülecek koyun mu kaldı? Koyunlar Uruguay, Paraguay'dan geliyor. Sayın Başbakan, önce koyun ve keçi gütmek arasındaki farkı öğrensin, sonra da güdülecek koyun kaldı mı bir baksın.'' görüşünü dile getirdi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın, "Öğrencilerin polise saldırdığı" yönündeki sözlerini de eleştiren İnce, polislerin öğrencileri dövdüğü fotoğrafı göstererek, "Bu fotoğraf AKP'ye ithaf olunur. AKP milletvekillerine kapak olsun." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Zaman Gazetesi