info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dijital Güvenlikte Daha Çok Yolumuz Var

Dijital güvenlikte sınıfta kaldık

Akıllı şehirlerin gelişmesi siber saldırıların da artmasına yol açtı. Bu kapsamda İstanbul, dijital güvenlikte 60 şehir içinde ancak 36’ncı olabildi

Teknolojinin gelişmesi şehir yönetiminde kolaylık ve tasarruf sağlarken, İstanbul'un dijital güvenlikte geride kaldığı belirtildi.

Londra merkezli iş dünyası dergisi The Economist uzmanlarının hazırladığı Güvenli Şehirler Endeksi 2017 raporunda İstanbul, dijital güvenlikte 60 şehir içinde 36'ncı oldu. Paris merkezli New Cities Foundation (Yeni Şehirler Vakfı) Başkanı John Rossant, “akıllı şehir” teknolojileri gelişirken tehlikelerin de arttığına dikkat çekerek, “Giderek daha fazla şehir açık dijital platformlara geçiyor. Bu iyi bir şey ama sizi siber-saldırılara açık bırakıyor ve bunlar bazen ciddi olabilir çünkü su ikmali, ulaşım ve elektrik şebekesi söz konusu” dedi. New York'un eski Belediye Başkanı Michael Bloomberg'in danışmanı ve New York Üniversitesi Öğretim Üyesi Mitchell Moss da, şehir yönetiminde verilerin merkezileşmesinin korsanların sızmasını kolaylaştırdığına dikkat çekti.

Hong Kong'da polisin dijital güvenlik için özel birim kurduğuna dikkat çekilen raporda, Japonya'nın başkenti Tokyo'nun ise 2020'deki olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapacağı için siber suçlara karşı önlemlerini artırarak bu alanda lider olduğu kaydedildi.

Endekste, 60 dünya şehrinin altyapı, sağlık ve kişisel güvenlik dereceleri de incelendi. İstanbul, altyapı güvenliğinde 41'inci, kişisel güvenlikte 44'üncü, sağlık güvenliğinde 45'inci oldu. İstanbul'da 2007-2016 arasında her yıl yaklaşık 100 kişinin terör olaylarında öldüğü, 1 milyon kişi başına 16 bin civarında trafik kazası meydana geldiği kaydedildi.