info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

MeeGo lu İlk Netbook Da Göründü

Dünyanın en ince ve hafif netbook u olma iddiasondaki Asus Eee PC X101, MeeGo mobil işletim sistemiyle çalışıyor.

Nokia’nın MeeGo işletim sistemli ilk akıllı telefonunu dün Türkiye'de tanıtmasından bir gün sonra, bu kez de ilk MeeGo'lu netbook, dünyanın en ince ve hafif netbook'u iddiasıyla, Asus tarafından tanıtıldı.

Prototipi daha önce Computex Fuarı’nda basına gösterilen Asus Eee PC X101, 17.6mm’lik süper ince görünümü ve sadece 920gr ağırlığı ile çantada kolayca taşınabiliyor. X101, yeni MeeGo işletim sistemi ile de kullanıcılarına Facebook, Twitter gibi birçok sosyal paylaşım sitesinde her an online kalabilme imkanı sağlıyor.

Donanım olarak bir netbook'ta olması gerekenlerin yanı sıra 920 gr.lık ağırlığı ve 17.6mm incelikteki profili ile dikkat çeken X101’in beyaz, kahverengi ve kırmızı renk seçenekleri bulunuyor. Intel® Atom N435 işlemci, 1 GB RAM, 2x USB 2.0 portu, MicroSD Kart okuyucu, dahili web kamerası ve sistemin daha çabuk açılmasını sağlayan 8GB’lık SSD’ye sahip X101'in, ASUS Super Hybrid Engine (SHE) teknolojisi sayesinde güç tüketimini ayarlayarak daha uzun pil ömrü sunduğu belirtiliyor.
Haberin devamı vreklam

KOLAY ARAYÜZ
Kullanımı kolay bir arayüze sahip yeni MeeGo işletim sistemi, Facebook, Twitter gibi özel uygulamalarda arkadaşlarınızla sürekli mesajlaşma ve ileti paylaşmanızda kolaylık sağlıyor. İnternette sörf için Google Chrome tarayıcıyı kullandıran Meego işletim sistemi, aynı zamanda asus@vibe, asus appstore ve çevrimiçi dosya depolama kullanımı sağlayan Dropbox gibi bulut tabanlı servisleri barındırıyor.

BİLGİSAYAR DESTEKLİ DİL EĞİTİMİ
X101 içinde interaktif oyun, video ve mp3 destekli (British English Language Learning) İngilizce Dil Öğretim uygulaması yüklü olarak geliyor. İngiliz Dil Eğitimi (ELT) liderleri ve British Council tarafından geliştirilen 300’den fazla materyal, Intel'in ödül kazanan “Performans Eğitim Çözümleri” uygulaması üzerinde tasarlanmış.