info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Android Kullanıcılarının Kaçta Kaçı Yeni iPhone 13’e Geçecek?

Apple’ın yeni iPhone modellerini tanıtmasındaki en büyük hedefi elbette Android kullanıcıları. Android kullanıcılarını iPhone’a geçirmek isteyen şirket, bu konuda yeterli olamamış gibi görünüyor zira, SellCell tarafından yapılan yeni bir araştırma anketine göre kullanıcıların iPhone 13’e geçmeyecekleri sonucu ortaya çıktı.

Her yıl Android telefonları bırakıp iPhone’lara geçenler bulunduğu biliniyor ancak bu yıl yapılan ve 5 bin ABD’li kullanıcının katıldığı bir ankette bu kişilerin yeni piyasaya sürülecek iPhone 13’ü satın alma konusunda olumsuz yanıtlar verdiği ortaya çıktı. Bu aslında çok da şaşırtıcı değil. ABD’deki fiyat politikası çok daha insaflı olan Apple’ın cihazları yine de ülke sınırları içinde bile pahalı kalıyor. Bu sebeple özellikle iPhone noktasında çok eleştiriliyor.

Anket sonuçlarına göreyse kullanıcıların yalnızca yüzde 18.3’ü yeni iPhone serisine geçeceğini söyledi. Geçen yıl yapılan benzer bir ankette ise iPhone 12’ye geçeceğini söyleyenlerin sayısı yüzde 33.1 olmuştu. Peki, bu düşüşün nedeni ne? Tek bir sebep söylemek doğru değil zira pek çok etmen insanların kararını etkiliyor.

iPhone’ların yüksek fiyatlarına ek olarak bir de Touch ID’nin artık olmaması olarak gösteriliyor. Sırf bu sebeple kullanıcıların yüzde 31.9’u iPhone’a geçmeyi tercih etmiyor. Yıllarca Touch ID’ye alışan milyonlarca kişi, Face ID sistemine alışamadı ya da beğenmedi.

YENİ DÖNEMDE ORTAYA ÇIKAN TARAMA ÖZELLİĞİ APPLE'IN BAŞINI YAKTI 

Yakın zaman önce ortaya çıkan bir başka olumsuzluk ise Apple’ın CSAM taraması olarak adlandırılan özelliği. Söylendiği gibi ‘çocuk istismarını önlemek adına’ kişilerin iCloud fotoğraflarını taramaya dayanan bu sistem, çok eleştirildi. Ankete katılan kişiler de fotoğraflarının taranmasını istemiyor ve yüzde 10.4’ü bu sebeple yeni iPhone serisine geçmek istemiyor.

Bunların yanında bir de iOS’un özelleştirmeye Android kadar izin vermemesi var. Android’in sınırsız kişiselleştirme seçeneklerine alışmış olan kişilerin iOS’un kurallı yapısına geçiş yapması oldukça zor olacağı için geçmek istemiyorlar.

Bunların yanında bir de iOS’un özelleştirmeye Android kadar izin vermemesi var. Android’in sınırsız kişiselleştirme seçeneklerine alışmış olan kişilerin iOS’un kurallı yapısına geçiş yapması oldukça zor olacağı için geçmek istemiyorlar.

Bir başka ankette ise şaşırtıcı bir sonuç ortaya çıktı. Uswitch adlı bir değişim şirketi yeni iPhone serisi için Birleşik Krallık özelinde bir anket gerçekleştirdi. Bu ankete katılan kişilerin yüzde 19’u hemen iPhone 13’e geçmek istediklerini söyledi. Yaklaşık 2 bin kişiyle yapılan bu anket sonucu ülkenin nüfusuna oranlandığında 10 milyon oluyor.

Ankete katılan kişilerin yarısından fazlası iPhone’ların çok pahalı olduğunu söylerken azımsanmayacak sayıda kişi(yüzde 41) iPhone’ların abartıldığını düşündüğünü söyledi. Yine ankete katılan kişilerin bir kısmı daha düşük fiyatlarla birlikte kutudan şarj cihazının çıkması gerektiğini düşünüyor.

Yeni iPhone 13 serisi 14 Eylül’de tanıtılacak. Kullanıcılar tarafından nasıl karşılanacak bilinmiyor ancak ‘devrimsel’ bir değişiklik getirmeyecek. Sadece ‘birkaç düzenleme ve geliştirme’ ile kullanıcıları karşılaması beklenen akıllı telefon ailesi için heyecan sürüyor.

Öte yandan iPhone 13 ailesi için yapılan yeni sızıntılar arasında fiyat bilgisi de var. iPhone 13 mini için, 64 GB depolama alanı için 850 dolar, 128 GB depolama alanı için 927 dolar ve 256 GB depolama alını için 1.051 dolar.

iPHONE 13 İÇİN FİYATLAR OLDUKÇA YÜKSEK

iPhone 13 4 GB RAM için, 64 GB depolama alanı için 973 dolar, 128 GB depolama alanı için 1.051 dolar ve 256 GB depolama alını için 1.174 dolar.
12Android kullanıcılarının kaçta kaçı yeni iPhone 13’e geçecek

iPhone 13 Pro 6 GB RAM için, 128 GB depolama alanı için 1.313 dolar, 512 GB depolama alanı için 1.622 dolar ve 1 TB depolama alını için 2.055 dolar.

iPhone 13 Pro Max için 6 GB RAM, 128 GB depolama alanı için 1.437 dolar, 512 GB depolama alanı için 1.746 dolar ve 1 TB depolama alını için 2.179 dolar.

YALNIZCA TELEFON TANITILMAYACAK

14 Eylül'de tanıtılması beklenen iPhone 13 serisine ek olarak yanında elbette AirPods 3 modelinin ve iki adet yeni iPad modelinin de tanıtılması bekleniyor.

Aynı güvenilir kaynak iPhone 13 serisinin tanıtıldıktan hemen sonra ABD'de 17 Eylül gibi bir tarihte ön satışa çıkacağını vurguluyor. Telefonun Türkiye'deki satış tarihi hakkında bir sızıntı yokken, elbette tahminler önceki yıllara göre yapılabilir.