info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

App Store’dan Kaldırılan 10 Uygulama

Apple, mobil mağazasına girmek isteyen uygulamalara Google kadar yumuşak davranmıyor.

Apple, mobil mağazasına girmek isteyen uygulamalara Google kadar yumuşak davranmıyor.
 
APPLE STORE'UN UYGULAMA SANSÜRÜ
iOS App Store'dan farklı nedenlerle çıkartılan uygulamaların sayısı hiç de az değil. Örneğin iPhone'da ekranınızda olup bitenleri kaydetmek isterseniz, bunu yapabilmek için jailbreak'li olmanız şart. Apple'ın uygulamalar üzerinde zaman zaman yaptığı güvenlik incelemeleri, herhangi bir uygulamanın App Store'daki yerinin garanti olmadığını gösteriyor. App Store'dan atılan bir uygulama ise aslında çöpe gitmiyor - az önce de söylediğimiz gibi jailbreak'li iPhone ve iPad sahipleri yasak uygulamaları alternatif kaynaklardan yükleyebiliyorlar.
 
Clueful: Bir zamanlar App Store'dan indirilebilen Clueful, sahip olduğu cihazdaki diğer uygulamaların ne yaptığını arka planda inceleyerek bunları kullanıcısına bildiriyordu.
 
Screen Recorder : Screen Recorder, kendi iPhone'unuzun ekranında olup bitenleri kaydetmenize izin veriyordu. Ancak bu işlev Apple'ın pek hoşuna gitmediğinden ScreenRecorder, App Store'dan kaldırıldı. İşin ilginç yanı, iPhone'larda ekranınızın görüntüsünü almanıza izin veriliyor.
 
Drones: Amerikan ordusu tarafından yapılan tüm uçak saldırılarını, dolayısıyla ABD'nin stratejilerini ve ölümleri ortaya çıkaran bu uygulama, Apple'ı biraz rahatsız etmiş olacak.
 
HiddenApps: iOS'ta bir uygulama listesi ekranı bulunmadığından, yüklü tüm uygulamalarınızı farklı giriş ekranı sayfaları içinde görüyorsunuz. HiddenApps ise belirli uygulamaları gizlemenize izin veriyor - ancak Apple'a göre bu doğru bir davranış değil.
 
iDos emulator:  iDos emulator, iPhone'unuzda DOS dosyalarını çalıştırmanıza izin veriyordu. Kısa bir süreliğine App Store'da yer alan uygulama, farklı şirketlerin baskısına dayanamadı.
 
Girls Around Me:  Girls Around Me adından da anlaşılacağı gibi etrafınızdaki yabancı insanları bulmanıza yardımcı oluyordu. Uygulama, veri ağlarından topladığı veriler sayesinde kullanıcıların profilini oluşturabiliyordu. Ancak rahatsızlık verme amaçlı kullanılabileceği endişeleri, uygulamanın App Store'dan kaldırılmasıyla sonuçlandı.
 
Send Me To Heaven: Send Me To Heaven'ın çok basit bir kuralı var: Uygulama, iPhone'un sensörlerini kullanarak onu ne kadar yükseğe attığınızı ölçüyor. Ancak Apple, giderek popüler hale gelen uygulamanın telefon için tehlikeli olabileceğini düşünerek onu App Store'dan kaldırdı.
 
iBoobs: iBoobs, farklı parametreler yoluyla "sanal göğüsler" oluşturabileceğiniz bir uygulama. iBoobs'un müstehcen olduğunu düşünen Apple, onu App Store'dan kaldırmış durumda.
 
I Am Rich: I Am Rich, App Store'daki belkien pahalı ve en işe yaramaz uygulama. 1.000 dolara satılan uygulamanın bütün yaptığı, ekranınızda parlayan bir taş göstermek. Apple, uygulamanın tanıtılmasının hemen ardından onun App Store'a girişini engellemişti.
 
Obama Trampoline: Beyaz Saray politikacılarını trambolin üzerinde şaka konusu yapan uygulama, Apple tarafından aşağılayıcı bulunmuştu. Dahası Apple'a göre uygulamanın gerçekle pek bir bağlantısı yoktu. Bunlar, Obama Trampoline'in App Store'dan kaldırılması için yeterli sebeplerdi.