info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Apple iOS 8’i Yükleyecekler İçin Temizlik Zamanı

iPhone 4S, 5, 5C ya da 5S sahibiyseniz çarşamba günü Apple’ın yeni iOS 8 sistemiyle ilgili bir yazılım güncellemesiyle ilgili bir mesaj almışsınızdır.

(İşletim sistemi aynı zamanda iPad 2 modelleri ve iPod Touch için de tasarlandı. Yeni iPhone 6 ve iPhone 6 Plus iOS 8 yüklü gelecek.) Tek yapmanız gereken cihazınızdaki ayarlar bölümündeki yazılım güncellemesi bölümüne gitmek ve sonra gözleriniz yuvalarından çıkabilir.
 
Neden mi? Çünkü iOS 8'i yüklemek için telefonunuzda bayağı bir boş yer olması gerekiyor. Şöyle düşünün: Hiç büyükanne ve büyükbabanızın evini temizlemek zorunda kalıp 50 yıllık kıyafetler ve dergilerle karşılaştığınız oldu mu? İşte iOS 8 yüklemek bu durumun dijital hali gibi bir şey.
 
Bir yıldan az bir süredir kullandığım iPhone 5S iOS 8'in 1.9 gigabayt boyutunda olduğunu söyledi. Bu yeri açabilmek için çocuğumun tüm resimlerini ve sevdiğim uygulamaları silmeye çalışırsam parmaklarıma kramp gireceğini düşündüm.
 
Ancak yine de iPhone'umu temizlemeye başladım. Ve hala bu temizliği ne zaman bitirebileceğimi bilmiyorum.
 
Çünkü yazılım güncellemesi iOS 8'i yükleyebilmek için en az 6.8 GB yer açmam gerektiğini bildiriyor. Peki 6.8 GB ne kadar büyük?
 
İlk iPod 5 GB'lik bir sabit diskle geldi. iOS 8'i elimde tutabilmek için o iPod'lardan 1.4 tane daha fazlasına ihtiyacım olacak. Benim telefonum 16 GB'lik model olduğundan iOS 8'in yeni özelliklerini görebilmek için telefonumdaki her şeyin yüzde 42.5'ini silmem gerekiyor.
 
Çocuğumun resimlerini, Yelp uygulamasını ve istemediğim U2 albümünü silmek zorunda kaldım.
 
iOS 8'in ücretsiz bir güncelleme olması gerçekten iyi bir özellik. Ancak bu kadar temizliğe ve ardından birçok şeyi geri yüklemeye ayıracağınız zamana değer mi?
 
Belki. Belki hayır. Bu durumdan memnun değilseniz yeni iPhone'ların 199 dolardan başladığını hatırlatırım.
Kaynak : The Wall Street Journal