info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

BlackBerry 10 Kritik Güvenlik Sertifikasını Aldı

BlackBerry telefonlarının üreticisi Research In Motion (RIM), en son modeli BlackBerry 10’un devlet kurumları tarafından kullanılması adına sertifika aldığını açıkladı. Yeni telefonuyla eski günlerine geri dönmeyi ümit eden BlackBerry, böylece kritik bir başarı elde etmiş oldu.

 

Kanadalı akıllı telefon üreticisi RIM, BlackBerry 10 için ABD hükümeti tarafından verilen Federal Information Processing Standard (Federal Bilgi İşleme Standardı) sertifikası aldığını açıkladı. Böylece, en yeni BlackBerry modelinin ve RIM’in sunduğu yeni kurumsal yönetim yazılımı Enterprise Service 10’un, piyasaya sürüldükleri günden itibaren ABD hükümetine bağlı kurumlarda kullanılması sağlanacak.
 
RIM, BlackBerry 10 için aldığı FIPS 140-2 sertfikasıyla, devlet kurumlarının ‘güvenlik’ konusundaki önyargılarını yıktıklarını belirtti. Şirket, özellikle hassas bilgiler üzerinden çalışan sanayi ve diğer büyük kurumların BlackBerry 10 tercih edebileceğini, akıllı telefonlarda depolanan verilerin güvenli tutulması ve şifrelenmesi için gerekli standardı sunduklarını ifade etti.
 
Konu hakkında açıklama yapan RIM’in güvenlik sertifikaları direktörü David MacFarlane, “Veri depolama ve şifreleme alanında kusursuz teknolojiyi temsil eden FIPS’i, BlackBerry 10’u sunmadan elde etmiş olmak, güvenlik ekibimizin başarısını ortaya koyuyor... BlackBerry 10, üstün bir kullanıcı tecrübesi, iş ve şahsi bilgilerin aynı cihaz üzerinde ayrı olarak depolanması imkanı, yöneticiler için daha kolay Bilişim Teknolojileri  (IT) yönetimi ve ortamı sağlayacak” dedi.
 
RIM, henüz yeni nesil telefonunun ne zaman piyasaya sunulacağını açıklamadı. Telefonun dünyanın dört bir yanındaki cep telefonu operatörleri tarafından denendiği ve çeşitli testlerden geçtiği ifade edildi. Telefonun en büyük özelliklerinden ikisi, BlackBerry’de alışılmış olan fiziksel klavyeyi ortadan kaldırması ve kamera uygulamasıyla fotoğrafların video gibi ileri geri sarılarak en iyi görüntünün elde edilmesini sağlaması. RIM’in hisseleri dün 8.35 dolardan işlem gördü.