info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

BlackBerry Satışa Çıkıyor

Son yıllarda yaşadığı büyük pazar kaybıyla akıllı telefon pazarındaki payı yüzde 3 e kadar gerileyen BlackBerry ye yeni modeller de yaramayınca şirket radikal bir karar alarak satış opsiyonunu hayata geçirdi.

Akıllı telefon pazarındaki sert rekabet bir dönemin dev markası BlackBerry'nin satılmasına yol açıyor. Şirket son modelleri Z10, Q10'dan ve işletim sistemi Blackberry 10'dan beklediği satış performansını alamayınca pes etti. BlackBerry'den yapılan açıklamaya göre şirket satış da dahil olmak üzere "stratejik seçenekleri" değerlendirmek için özel komite kurdu. Komite başta satış olmak üzere, mümkün stratejik ortaklıkları da değerlendirecek. Satış için ünlü yatırım bankası JP Morgan Chase ile de danışmanlık için anlaşıldı.
 
Kararın duyurulmasının ardından BlackBerry hisseleri yüzde 10.5 artarak 10.78 dolara yükseldi.
 
Uzmanlar BlackBerry'nin birçok seçeneği değerlendireceği açıklamasını yapmasına rağmen ana hedefin şirketin satışı olacağını belirtiyor.
 
PİYASA DEĞERİ 3 MİLYAR DOLAR ERİMİŞTİ
BlackBerry'nin yeni modelleri Z10 ve Q10'un hedeflenen satış rakamlarının 1 milyon adet kadar altında kaldığı belirtilmişti.
 
Kurumsal pazarda halen etkin olan firma son yıllarda nihai tüketici pazarında Apple ve Samsung'un başı çektiği rekabette büyük pazar payları kaybetmişti. Son 3 çeyrekte 8 milyon abone kaybeden şirket Temmuz başında pazar değerinin yüzde 25'ini kaybederek 3 milyar dolar erimişti. Şirket son çeyrek bilançoısunda da 84 milyon net zarar açıklamıştı.