info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Google Classroom Artık Mobilde

Google’ın eğitim yönetim sistemini dünya genelinde tüm öğretmenlere açtığı, altı ayda 30 milyon ödevin paylaşıldığı web tabanlı uygulaması Classroom artık mobilde.

Şirketin 40 milyon öğretmen, öğrenci ve okul yöneticisine ulaştığını belirttiği Google Apps for Education’ın eğitmenler tarafından daha kolay bir şekilde kullanılmasını sağlamak üzere geliştirilen Classroom’un iOS ve Android uygulamaları paylaşıldı.
 
Google for Education bloğundaki paylaşımı aracılığıyla duyurulan habere göre, yaklaşık olarak altı ay önce açılan Classroom üzerinden günümüze kadar toplam 30 milyon ödev teslim edilmiş. Google for Edication hesabınızla giriş yaptığınız Classroom, Google Drive ve Google Dokümanlar gibi farklı Google uygulamalarını kullanarak, öğretmen ve öğrenciler arasındaki iletişimi dijital ortama taşıyor.
 
Classroom’un diğer bir özelliği ise öğrencilerin ödevlerini ekleyebilme, fotoğrafları uygulama içinden alabilme veya farklı uygulamalardan imaj, PDF gibi dosyaları alabilme özellikleri mevcut. Üçüncü parti bir uygulamada yapılan çizimi yüklemek istediğinizde “paylaş” butonu seçenekleri arasında, Classroom’da bulunuyor. Ayrıca Classroom uygulaması offline olarak da çalışabilmekte.
Bunların yanı sıra ek olarak masaüstü uygulamasını da güncelleyen Google, Classroom’a öğretmenlerin ödevler üzerinde çalışmasını kolaylaştıracak öğretmen ödev sayfası ve ders arşivleme özelliklerini de ekledi.