info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

iPhone 6’dan Beklenenler

İşte iPhone 6’yı yalnızca tüketiciler için değil Apple yatırımcıları için de harika bir ürün haline getirecek 6 özellik.

Android tarafında bugünün iki büyük telefonu Samsung Galaxy S5 ve HTC One M8'in önünde önemli bir görev var: giderek gerginleşen akıllı telefon piyasasında üreticilerinin başarılarını artırmak ya da en azından mevcut gidişatı korumak. Ancak herkesin bilmek istediği elbette ki Apple iPhone 6'nın bu resmin neresinde durduğu. Geçtiğimiz çeyrek dönemde Apple 51 milyon iPhone sevkiyatı yaparak 55 milyonluk beklentiye sahip Wall Street'i hayal kırıklığına uğrattı. Sorun basitti: Apple, fiyatı daha ucuz olan iPhone 5C'den fazlasıyla, 5S'ten ise yeterince üretmemişti.
 
Apple'ın tüm üretimi 5S'ten yapsa beklentileri geçip geçmeyeceği ise bilinmiyor. İşte iPhone 6'yı yalnızca tüketiciler için değil Apple yatırımcıları için de harika bir ürün haline getirecek 6 özellik.
 
1. Bir büyük, bir küçük
 
Minyanville's Buzz Banter'da yatırımcıların iPhone 6'dan beklentilerini yakından izledim. Dünya çapındaki beklentilerden biri yaklaşık 5.5 inçlik görüntü alanına sahip daha büyük bir ekran. iPhone 5S'in 4.7'lik ekranla değiştirileceğine dair söylentiler var ki bu durumda ekran Samsung ve HTC'nin amiral gemilerinden biraz küçük olur. Apple'ın 4 inçlik ekrana devam etmesini umuyorum. Daha büyük bir model Wall Street'i mutlu edebilir ancak birçok insan için 4 inçlik ekran hem kullanım hem de cebe sığması açısından iyi bir uyum.
 
2. Daha fazla megapiksel yok!
 
iPhone 5S'in kamerası da 5 ve 4S gibi sekiz megapiksel. Sekiz yeterli. Galaxy 5S'in kamerası 16, Sony 6758.TO +5.05% Xperia Z2'nin kamerası ise çılgın bir şekilde 20.7 megapiksel. Birçok insan için bu yalnızca daha fazla alan kapsaması demek. Sekiz megapiksel ile çekilmiş kesilmemiş bir fotoğrafın çözünürlüğü 3264 x 2448 piksel. Bu özellik Facebook FB -2.71% ve Instagram gibi sosyal uygulamalar için kesinlikle yeterli. Ayrıca kamera çözünürlüğü hakkında endişelere sahip bir kişinin muhtemelen zaten daha yüksek özellikli bir kamerası vardır. Övgüler HTC'ye gidiyor! Her ne kadar HTC 'ultrapiksel' olarak tanımlasa da One M8 yalnızca beş megapiksel. Eleştirmenler One M8'in düşük ışıklı performansını alkışlıyor. Kısacası Apple bize daha fazla megapiksel verme, daha iyisini ver.
 
3. İyileştirilmiş batarya ömrü
 
Bazı insanlar Apple'ı, bazı insanlar ise Android'i seviyor. Bazı insanlar büyük bazı insanlar ise küçük telefon ister. Peki herkesin ortak beklentisi nedir? Batarya ömrünün daha iyi olması! Öyle görünüyor ki birçok üretici sadece akıllı telefonları ne kadar kullandığımızla ilgileniyor.Üreticiler ve ne yazık ki çok sayıda tüketici boyut ve ağırlığı saplantı haline getirmiş durumda ama akıllı telefonların günde sadece bir saat kullanmadığımız şeyler olduğunu unutuyorlar. , Birçoğumuz oyun oynuyor, Facebook ya da haber uygulamalarına bakıyor, Sat Nav uygulamasını ya da Google Maps'i kullanıyor, programlar indiriyor,okuyor ve e-postalarımıza cevap veriyoruz. Bunları, trende, işte, banyoda ve hatta yatakta bile yapıyoruz. Telefonlar yeterince ince. iPhone 6'nın bataryasına öncelik verilmeli.
 
4. Çevrimdışı Siri
 
Siri çok akıllıysa neden alarm kuramıyor ya da iPhone'um internete bağlı değilse bilgi notu vermiyor? Siri'nin maç skorlarını ya da restoran yerlerini sağlayabilmesi için interneti kullanması gerekiyor. Ancak çevrimdışı kullanımın önlenmesi Apple'ın Siri'deki arama isteklerinden maksimum veriyi toplamasını garantilemesinin ucuz bir yolu. Birçok iPhone kullanıcısı metrolarda ve uçaklarda uzun zaman geçiriyor. Siri'nin çevrimdışı kullanımının Siri'nin toplam kullanımını artırması mümkün. Yatak odamda alarm kuramadığım için Siri kullanmayı tamamen bıraktım. 5S benim için daha iyi ama yeniden Siri kullanmamı sağlayamadı.
 
5. Kontrol merkezinin kişiselleştirilmesi
 
iPhone İOS 7 işletim sisteminin benim için en iyi özelliği açık ara kontrol merkezi ama neden bir jailbreak özelliği ile kontrol merkezini kişiselleştiremiyoruz? Örneğin Rahatsız Etmeyin ve Hesaplayıcı butonlarını Podcast ve Hatırlatıcılar ile değiştirmeyi çok isterdim. Peki kullanıcılardan biri iPhone kamera uygulamasından çok Instagram kullanıyorsa?
 
6. Daha dayanıklı!
 
Geçtiğimiz Perşembe günü New York'ta düzenlenen PepCom Digital focus etkinliğine katıldım. HTC One M8'i çok beğendim ve iPhone 5S'imle karşılaştırmak istedim ama telefonumun aldığım ilk günden beri kılıfın içinde olduğunu fark ettim. iPhone 6'nın çizilmeye dayanıklı kristal safir ekrana sahip olacağı söylentileri dolanıyor. iPhone ekranları zaten yeterince dayanıklı. Benim isteğim telefonun diğer kısımlarının da o kadar dayanıklı olması ki böylelikle bir de kılıfa 30 dolar vermem gerekmesin! Güzel bir telefonu 30 dolardan fazlaya alınan plastik bir kılıfla kaplamak doğru gelmiyor.