info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Motorola Yeni Akıllı Telefonu Moto X i Tanıttı

İlk olarak Google ın Başkanı Eric Schmidt in elinde görülen ve ardından internete sızdırılan Motorola nın yeni akıllı telefonu Moto X sonunda resmi olarak kullanıcı karşısına çıktı.

Google'ın satın aldığı Motorola'nın uzun süredir üzerinde çalıştığı ve akıllı telefon piyasasına farklılık getireceği tahmin edilen Moto X, sonunda resmiyet kazandı ve tanıtıldı.
 
Moto X'in tasarım ve donanım özellikleri ise üst segmentte konumlandırılacak şekilde.
Tasarım konusunda kullanıcıların ilk yorumları Galaxy S4 ve Nexus çizğisinde bir telefon olduğu yönünde olsada onlarca renk seçenegiyle gelen Moto X, oldukça şık ve farklı bir tasarıma sahip.
 
TAMAMEN ÖZELLEŞTİRİLEBİLİR BİR TELEFON
 
Moto X tamamen özelleştirilebilir bir akıllı telefon. Moto Maker adı verilen bir sistemle esneklik sağlanıyor. Siyah ve beyaz olmak üzere iki temel renk seçeneğiyle piyasaya çıkacak olan Moto X'i Amerikan mobil operatör AT&T'den satın alacak kullanıcılara arka panel için toplam 18, ön panel için iki ve renk bakımından da toplam 7 farklı özelleştirme seçeneği sunulacak. Ayrıca arka panele özel bir isim veya mesaj eklemek de mümkün olacak. Öte yandan kullanıcılar beyaz veya siyah şarj aletleri arasından da istediklerini seçebilecekler. Telefonun rengine uygun bir kulaklık da kutu içerisine eklenecek.
 
 
MOTO X'İN TEKNİK ÖZELLİKLERİ
 
Ön tarafta fiziksel ya da dokunmatik bir tuş barındırmayan Moto X teknik özellik bakımından da üst segment bir akıllı telefon olarak tanımlamak mümkün. Motorola Moto X'in 4.7 inç boyutundaki ekranı 720p çözünürlüğe sahip. AMOLED teknolojisine sahip ekranda keskinliğe olumsuz etkilediği ifade edilen PenTile yerine RGB dizilim tercih edilmiş. Buna ek olarak ekranın 316 ppi değerinde piksel yoğunluğu sahip. Moto X bu değerleriyle Galaxy S4 ve iPhone 5'e çok rahat rakip olabilecek düzeyde.
 
X8 adlı bir bilişim sistemi üzerinde yapılandırılan Moto X, farklı işlemci gruplarını tek bir amaç için bir araya getiriyor. Zira Moto X'in Qualcomm Snapdragon S4 çipsetinde 1.7 GHz hızında çift çekirdekli Krait işlemci ve dört çekirdekli Adreno 320 GPU grafik birimi yer alırken cihaza bunlar haricinde iki farklı göreve sahip işlemci daha eşlik ediyor. Bu işlemcilerden biri bağlamsal bilişim çekirdeği diğeri ise doğal dil işlemcisi olarak tanımlanıyor. Bu işlemciler hem performans hem de pil ömrü bakımından cihazın verimliliğini ve kullanım süresini artırıyor.
 
2.1 MP ön, 10.5 MP ClearPixel arka kamerası bulunan Moto X, 2 GB RAM 16/32 GB dahili hafıza seçeneklerine sahip. Cihazın öne çıkan diğer özellikleri ise şöyle: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac , Bluetooth 4.0, GPS, GLONASS, NFC, 4G LTE ve HSDPA.
 
Android 4.2.2 Jelly Bean işletim sistemiyle gelen Moto X'in 2.200 mAh'lik pili 24 saat gibi dikkat çekici bir kullanım süresi vaat ediyor. Bununla birlikte Moto X, yazılım özelliklerinin yanı sıra farklı renk, aksesuar ve depolama seçenekleri sayesinde toplam 504 farklı kombinasyonla satın alınabiliyor.
 
MOTO X'İN FİYATI
 
Bu ay sonunda ABD'de satışa çıkarılacak Moto X, 16 GB'lik versiyonu ABD'li mobil operatörler tarafından iki sözleşme şartıyla 199 dolardan satılacak.