info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Samsung Akıllı Saati Gear Ve Note 3 ü Tanıttı

Son zamanların en çok merak uyandıran ürünlerinden biri hiç kuşkusuz Samsung un akıllı saat modeli olan Gear.

Geçtiğimiz günlerde görüntüleri sızdırılan akıllı saat nihayet bugün Berlin'deki tüketici elektroniği fuarı IFA kapsamında tanıtıldı. Dünyanın dört bir yanından yüzlerce gazetecinin davetli olduğu tanıtım etkinliği, fuar alanının dışındaki özel bir gösteri merkezinde gerçekleştirildi.
 
Şimdiye kadar tanıtılan ve piyasaya sunulan akıllı saatlerden teknoloji ve servis olarak daha fazlasını vaat eden Gear, telefonun yerini henüz alamasa da onu cebimizden ve çantamızdan çıkarma ihtiyacını minimuma indiriyor. Bu akıllı saat ile sesli telefon görüşmesi yapmak mümkün. Sadece bu bile Gear'ı farklı kılıyor. Kordonu üzerinde bulunan küçük hoparlörü ve mikrofonu ile elimizi kulağınıza götürmek yeterli olacak.
 
1,63 inçli Super Amoled ekranı üzerinde pek çok uygulamayı kullanmak mümkün olacak. Akıllı saatler söz konusu olduğunda akla ilk gelen soru şarj süresi oluyor. Samsung'un açıklamasına göre Gear'ı tam şarjla 25 saat kullanmak mümkün. Samsung Gear'ın estetik tasarımı ve kolda rahatsızlık yaratmadığına dair bilgiler de paylaşıldı. Elbette bu ürünü anlamanın en iyi yolu onu kullanmaktan geçiyor.
 
6 renk seçeneği de farklı zevklere hitap etmesini sağlıyor. Samsung Gear, bağlı olduğu telefona gelen e-postaları ve mesajları görüntülüyor, sosyal ağ uygulamalarını kullandırıyor, kayıtlı fotoğraflara bakmayı mümkün kılıyor. Ayrıca internette aradığınız şeyi bulması için de Gear'da bulunan sesli arama özelliği kullanılabiliyor. Merakla beklenen bu saat, 25 Eylül'de içinde 149 ülkede birden satışa sunulacak.
 
Kimse Note'un bu denli başarılı olmasını ve bir seriye dönüşmesini beklemiyordu. Bugün üçüncüsü tanıtılan Note, her modelde daha güçlü donanımla birlikre yeni asistan servisleriyle kullanıcıları etkilemeyi başardı. Üstelik Note 3'le sadece not aşmal değil, aramak da çok daha işlevsel.
 
5,7 inç Super Alomed ekrana sahip telefon 180 gram ağırlığında. Samsung'un "Akıllı büyük ekran deneyimi" olarak anlattığı Note 3'te not alma seçenekleri artırılmış ve geliştirilmiş. Kalemle yazarak not almanın ötesinde, sesli ve görüntülü notların kaydetmek ve işlemek kolaylaştırılmış.
 
Note'un ilk modelinden itibaren sunulan S-Pen, artık çok daha yetenekli. Yeni çoklu ekran özelliği sayesinde kullanıcılar telefonlarını yatay tutarken ekranı ikiye bölerek iki farklı uygulamayı yanyana çalıştırabilecek. Ayrıca not alırken aynı ekranda bir yandan hesap makinesi uygulaması çalıştırılabilecek.