info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

WhasApp’taki ’Mavi Tık’ Özelliği Ne İşe Yarıyor?

Dünyanın en yaygın mesajlaşma programı whatsApp, arkadaşlar veya sevgililer arasında yeni kavgalara sebep olacak özelliğini kullanıcılara sundu.

Akıllı telefonların vazgeçilmez uygulaması Whatsapp'a yeni bir güncelleme geldi. Bundan böyle Whatsapp'ta gönderdiğiniz mesajların okunup okunmadığı mesajınızın yanındaki "mavi tık" sayesinde anlaşılabilecek. 
 
Bu güncellemeden önce Whatsapp'ta mesajların gönderilen kişiye gidip gitmediği mesajların yanındaki "gri tık" sayesinde anlaşılıyordu fakat kişinin mesajı okuyup okumadığı bilinmiyordu. Bu yeni özellik popüler uygulamayı kullanan kişileri oldukça kızdırmış gibi görünüyor.
 
Bazen yakınlarımızla konuşmak istemeyiz, müsait değilizdir ya da canımız istemiyordur. Ancak WhatsApp’taki yeni özellik, inisiyatif kullanmayı engelleyecek. WhatsApp’ta daha önceden mesajların gönderilip gönderilmediği iki tik işaretinin çıkmasıyla anlaşılıyordu. Mesajı okusanız dahi karşı taraf mesajı okuyup okumadığınızı anlamıyordu. Yeni güncellemeyle birlikte mesajı okuduğunuz anda, ekranda ‘Mavi tik’ işareti beliriyor.
 
GÜNCELLEYENLER PİŞMAN OLDU
 
WhatsApp’ını güncelleyen kullanıcıların bir çoğu, mavi tik özelliğinin gelmesiyle birlikte, yaşadıkları büyük pişmanlığın yanında isyan da etti.