info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

PlayStation 4 sonunda görücüye çıktı

Sony, Şubat ayında sadece kontrol cihzını tanıttığı PlayStation 4’ün konsolunu da gözler önüne serdi.

Beklenenden daha küçük ve keskin köşelere sahip bir şekilde beliren konsol, en büyük rakibi Xbox One’a karşı düşük fiyatı ve eski oyunlarla uyumlu olmasıyla avantaj sağlamayı amaçlıyor. Sony, dün Los Angeles kentinde düzenlenen E3 Konferansı’nda yeni nesil oyun konsolu, PlayStation 4’ü tanıttı. Sonbaharda piyasaya sürüleceği belirtilen konsolun fiyatı, 399 dolar olacak. Microsoft’un geçtiğimiz ay tanıttığı Xbox One oyun konsolu ise Kasım ayında 499 dolardan ilk olarak ABD’de satışa sunuacak. Xbox One, PS 4’e kıyasla eski oyunlarla uyumlu değil.
 
 
Sony, dün yaptığı sunumda PS 4’ün ‘kullanılmış oyunlar konusunda hiçbir kısıtlamaya gitmeyeceğini’ ve sadece ‘online kimlik doğrulama’ gerektireceğini belirtti. Tasarımıyla Xbox One’a benzeyen PS 4, aynı zamanda rakibiyle aynı rengi (siyah) paylaşıyor. Sony CEO’su Jack Tretton, yaptığı sunumda, “Bir oyun aldığınızda, o oyunu kullanma hakkına sahipsiniz.... Eğer 24 saat içinde kimlik doğrulama yapmazsanız, oyunlarınızın çalışmayacağı gibi bir durum söz konusu olmayacak” dedi. Kısaca, CD ile çalışan oyunları oynamak için internete bağlanmak zorunda olmadığını gibi, 24 saat içinde kimlik doğrulama da yapmak zorunda kalmayacaksınız. Sony’nin eski oyunların kullanımı ve oyun takası veya kullanımında herhangi bir kısıtlama koymaması, PS 4’ün tercih edilebilirliğini ciddi ölçüde etkileyebilir.
 
 
Tretton, ‘oyunların perakendecilerde takas edilebileceğini’ belirtirken, oyunu ömrünüz boyunca saklayabilir, takas edebilir veya arkadaşlarınıza ödünç verebilirsiniz. VentureBeat sitesinin verdiği bilgiye göre, perakendecilerin dışında başka yetkililerle oyun takas edilemezken, oyunlarınızı ödünç vereceğiniz arkadaşınızın da en az 30 gündür arkadaş listenizde yer alıyor olması lazım.
Sony’nin, bu önlemlerle eBay ve diğer online perakendecilere düşecek ikinci el oyunların önüne geçmeyi planladığı belirtildi.