info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sony, PSP’yi Öldürdü Yeni Kral “Vita” Dedi

Apple’ın ardından teknoloji dünyasında bir diğer yenilik de ABD’nin Los Angeles kentinde düzenlenen oyun fuarı E3’te Sony cephesinden geldi

Şu sıralar online oyun ağı PlayStation Network tarafında hacker sorunuyla uğraşan Sony, yeni nesil oyun konsolu “Vita”yı tanıttı. PS Vita adlı yeni ürün, şirketin PSP adlı konsolunun yerini alıyor olacak. Şu ana kadar mobil oyun konsolu pazarında Nintendo DS’e karşı 70 milyon adet satan Sony, PS Vita ile agresif bir pazarlama kampanyasına da hazırlanıyor.
Yüksek çözünürlükte 5 inch boyutunda OLED dokunmatik ekran destekli oyun makinesi, altı farklı hareket algılayıcısına, ön ve arkada dokunmatik panellere ve yine ön ve arka dijital kamera teknolojisine sahip. Cihazla sadece oyun oynanmayacak müzik dinlenip, film izlenebilecek. Yeni model üründe ayrıca sosyal medya özellikleri de yer alıyor olacak.

Fiyatı 249 dolardan başlıyor
PS Vita, mobil internet tarafında “3G” ve “Wi-Fi” teknolojisiyle birlikte geliyor. Bu sayede cihaza online oyun yüklemek, online çoklu oyun oynamak, internette gezinmek ve internet destekli uygulamaları kullanmak mümkün oluyor. 3G versiyonu için cep telefonu operatörleriyle anlaşma yapılarak kontratlı satış yapılması gündemde.
Sony yetkilileri tarafından verilen bilgilere göre yeni model cihaz 2011 yılının son çeyreğinde satışa çıkacak. Sadece Wi-Fi teknolojisini destekleyen modelin ABD’deki fiyatı 249 dolara, 3G teknolojisini de içine alan versiyonun fiyatı ise 299 dolar seviyesine işaret ediyor. Pazara çıkışta yeni konsolun “LittleBig Planet”ın da aralarında bulunduğu popüler oyunları desteklemesi bekleniyor.