info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kadın Çiftçilerden Kıran Kırana Mücadele

Tarım Bakanlığı nın her yıl düzenlediği Kadın Çiftçiler Yarışıyor bilgi yarışması, dün Kırklareli Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Merkezi nde düzenlendi. Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü nün koordinasyonunda düzenlenen yarışma, İl Tarım Müdürlüğü nce Kırklareli nde ilk defa 2004 yılında gerçekleştirilmişti.

Tarım Bakanlığı'nın her yıl düzenlediği Kadın Çiftçiler Yarışıyor bilgi yarışması, dün Kırklareli Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Merkezi'nde düzenlendi. Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda düzenlenen yarışma, İl Tarım Müdürlüğü'nce Kırklareli'nde ilk defa 2004 yılında gerçekleşti-rilmişti. Son olarak dün 8.si düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor bilgi yarışmasından galip ayrılan kadın çiftçi ise Pehlivanköy'e bağlı Yeşilova köyü'nden Zeynep Tav oldu.

Saat 14.00'da tüm katılımcıların hazır bulunması üzerine Veteriner Yeşim Yılmaz sunuculuğunda gerçekleştirilen yarışma, Tarım İl Müdürü Hasan Çebi'nin konuşmasının ardından başladı. Çebi, "Müdürlüğümüzce Kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen eğitim ve yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu aşılamak amacıyla Kadın Çiftçiler Yarışıyor bilgi yarışması yapılmaktadır. Yarışma formatı her yıl geliştirilerek bu yıl Kadın Çiftçiler bilgi ve proje yarışması adı altında yapılacaktır. Yani Türkiye final yarışması proje bazında olacaktır.

Yarışma İl, bölge ve Türkiye finali olarak üç aşamalıdır. Bugün burada İl Finali yarışmasına merkez ilçe ve ilçe köylerinden 8 yarışmacı katılacaktır. Bölge Finali 19 Nisan 2011 tarihinde Marmara Bölgesi 9 il birincisinin katılımı ile ilimizde yapılacaktır. Bizlere katkı sağlayan sponsor firmalara, katılım sağlayan siz değerli konuklarımıza, yarışmaya katılan kadın çiftçi yarışmacılarımıza, ilimizin güzide basın mensuplarına ve yarışmayı düzenleyen çalışma arkadaşlarıma teşekkür eder, yarışmacılara başarılar dilerim" dedi.

Tarım İl Müdürü Hasan Çebi'nin alkışlanan konuşmasının ardından yarışmacılar yerlerini aldı ve Veteriner Yeşim Yılmaz, sekiz yarışmacıya sorularını yöneltmeye başladı.Yarışma süresince rakiplerin hemen her soruya aynı yanıtları vermeleri, mücadeleyi 15 soruluk altın sorular basamağına taşıdı.
Kıran kırana mücadelenin ardından yarışmanın birincisi, Pehlivanköy-Yeşilova Köyü'nden Zeynep Tav, ikinci Kofçaz Ahlâtlı Köyü'nden Hilmiye Ünlü, üçüncü ise Demirköy Yeşilce Köyü'nden Sema Göre olarak saptandı.

Diğer yarışmacılar da, Kırklareli Çukurpınar Köyü'nden Tülay Özkan, Lüleburgaz Ertuğrul Köyü'nden Fatma Acun, Babaeski Erikleryurdu Köyü'nden Aslı Manav, Pınarhisar Erenler Köyü'nden Ayşe Akter ve Vize Soğucak Köyü'nden Sema Sav'dı.Etkinliğe Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Başkanı Behçet Şen, Ziraat Odası Başkanı Hasan Çetin ve Ziraat Mühendisleri Odası Kırklareli İl Temsilcisi Erol Özkan'da katılım gösterdi.

Yarışmanın birincisine ödülünü Tarım İl Müdürü Hasan Çebi, ikincisine ödülünü Kırklareli Toprak Araştırma ve Su Enstitüsü İl Müdürü Fatih Bakanoğulları, yarışmanın üçüncüsüne ise ödülünü Ziraat Odası Başkanı Hasa Çetin verdi. Türkiye finali ise geçen yılın birincisi Erzurum'da gerçekleşecek, yarışmada dokuz bölge birincisi yarışacak. Finalde birinciye 5000 TL, ikinciye 4000 TL, üçüncüye 3000 TL ve diğer yarışmacılara da 500 TL teselli ödülü verileceği edinilen bilgiler arasında.Verilen başarı ödüllerinin yanı sıra Türkiye birincisine 40.000 TL proje desteği Tarım Bakanlığı tarafından ödeneceği belirtildi.

Kaynak : Gazete Trakya