info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3091
Dolar Satış
:
32.3673
Euro Alış
:
34.6230
Euro Satış
:
34.6854
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Usulsuz Sığır İthalatçılarına Baskın

Edirne ve Tekirdağ da usulsüz olarak sığır ithalatı yapan ithalatçılar ve gümrük müşavirlerine yönelik düzenlenen operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

Edirne Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri tarafından, Edirne ve Tekirdağ’da usulsüz olarak sığır ithalatı yapan ithalatçılar ve gümrük müşavirlerine yönelik düzenlenen operasyonda 5 kişi gözaltına alındı. 23 canlı sığıra el konuldu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Edirne Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, ”yurda ithalatı yapılan canlı sığırların, aldatıcı beyan ve işlemlerle gümrük vergilerinin eksik ödendiği” yönündeki istihbaratı değerlendirerek, Edirne Karaağaç Mahallesi ve Tekirdağ’ın Malkara ilçesindeki ahırlara operasyon düzenledi.

Operasyonda, olayla ilgisi olduğu tespit edilen, ithalatçı firma yetkilileri U.Ç, L.M, Ö.T ile gümrük müşaviri İ.D. ve N.K. gözaltına alındı. Ayrıca, yurda ne şekilde sokulduğu tespit edilemeyen 23 sığıra el konuldu.

Ekipler, yaptıkları incelemelerde, sıfır vergili gibi gösterilen 131 baş sığırın 21 günlük karantina süresi dolmadan iç piyasada satıldığını da tespit etti.

Gümrük yetkilileri, usulsüz olarak ithal edilen sığırların gümrüklenmiş değerinin 852 bin 190 lira olduğunu belirtti.