info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop un Sbs Gururu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop un oğlu Mehmet Selahaddin Şentop, Seviye Belirleme Sınavı (SBS) Türkiye sıralamasında 85. oldu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop'un oğlu Mehmet Selahaddin Şentop, Seviye Belirleme Sınavı (SBS) Türkiye sıralamasında 85. oldu.
 
Mehmet Selahaddin Şentop, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun bir süreçten geçtiklerini, SBS'nin yanı sıra matematik olimpiyatlarına da hazırlandığını söyledi.
 
Şentop, "Hem matematik olimpiyatlarına hem de SBS sınavına çalışıyordum. İkisini birlikte yürütüyordum. Yanlış yaptığım sorunun hangi konudan olduğunu tespit ettim, o yanlışın sebebinin üzerinde durdum ve uzmanlaşıncaya kadar o konunun üstüne gittim" diye konuştu. 
 
Sınava, sonuç odaklı çalışma programıyla hazırlandığını kaydeden Şentop, şöyle devam etti:  
"Çalışma süresi değil, çalışmadaki verim önemli. Ben de o verimi yakaladığımı düşünüyorum. Bu dereceyi yapmamda emeği geçen aileme, öğretmenlerime, tüm herkese teşekkür ediyorum. SBS'de bütün soruları doğru cevapladım ancak okul puanlarımdan dolayı puanım biraz düştü ve 497,32 puan aldım. SBS Türkiye sıralamasında 85'inci oldum."
 
"Selahaddin için yoğun bir seneydi" Mustafa Şentop da oğlunun başarısından çok memnun olduğunu belirterek, şunları kaydetti: 
 
"Selahaddin için yoğun bir seneydi. Hem SBS'ye hazırlık hem de TÜBİTAK'ın matematik olimpiyatları ulusal seçimleri vardı. Bu sene çok yoğun çalışma kampları oldu. Hatta sınavdan yaklaşık bir hafta önce tekrar bir matematik olimpiyatı yarışmasına girdi. Dolayısıyla yoğun bir dönemdi. Bu nedenle başarısı bizi de memnun etti. Öğretmenlerine de teşekkür ediyoruz."