info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Katlanamayacaksan, Bu İşi Yapma

Başbakan Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan şampiyonluk maçı sonrası çıkan olaylara tepki göstererek, "Tribünlerde terörü hakim kılmak isteyen zihniyeti de lanetliyorum" dedi.

Erdoğan, partisi tarafından Trabzon'da düzenlenen gençlik şöleninde yaptığı konuşmada, şampiyonluk maçı sonrası çıkan olaylara değindi.

"Bugün böyle bir şeyi söylemek istemedim ama söylemek zorundayım" diyen Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "Spor denilince ağırlıklı Türkiye'de futbol akla geliyor ve maalesef dün akşam işte bir final maçında, Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki müsabakada ortaya konulan tablo bir Başbakan olarak şahsen beni üzmüştür. Ortada bir netice var ve futbolun 3 neticesi var. Galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet. Bu 3 neticeye de katlanmak durumundasınız. Eğer bu 3 neticeye katlanamayacaksan, bu işi yapma. Fair-play denilen olay budur.

"KADINLARDA DA FELAKET BİR TABLO VAR"
Çok daha ilginci bayanlar tribünlere çekildi ki tribünler çok daha bu noktada ahlaki bir standarda kavuşsun, ulaşsın diye. Ama baktık ki sadece bayanların ve çocukların olduğu maçlarda bile aman Yarabbi küfür gırla gidiyor. Böyle bir spor anlayışı veya böyle bir futbol seyircisi olur mu? Erkekleri kadınlar ıslah edecek diye beklerken baktık ki aman Yarabbi hanımlarda da felaket bir tablo var.

Dün akşamki olaya baktık, dün akşam Galatasaray berabere kalmak suretiyle şampiyon oldu. Tebrik edeceksin, kutlayacaksın, alkışlayacaksın. Ben bir Fenerbahçe taraftarı olabilirim ama ben tebrik ettim, tebrik ediyorum ve alkışlıyorum ve bunu yaymamız lazım.

"GALATASARAY'I TEBRİK EDİYORUM"
Maçtan sonra her tarafı yakıp yıkmak, bütün polis araçlarını her şeyi devirmek; bu nedir ya? Bunu biz terörde görüyoruz; ama bu tribünlerde terörü hakim kılmak isteyen zihniyeti de lanetliyorum.

Burada geleceğiz, adeta eğleneceğiz, dinleneceğiz. Bunu yapmamız lazım. Ve ben bu noktada üzgünüm ve bu anlayışı tel'in ediyorum. Ve Galatasaray'ı da tebrik ediyorum, kutluyorum."