info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Afrika Sıcakları Yüz Güldürdü

Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının ülkemizi etkisi altına alması vatandaşları bunaltırken, su satıcılarının yüzünü güldürdü.

Pek çok şehirde sıcaklıklar, Afrika’dan gelen sıcak hava dalgası nedeniyle mevsim normallerinin üzerine çıktı. Sıcaktan etkilenen Adana’da ise termometreler 44 dereceyi gösterdi. 44 derece sıcaklığa yüzde 50 nem de eklenince hissedilebilir sıcaklık 50 dereceyi aştı. Sıcaktan bunalan vatandaşlar serinlemek için tatil bölgelerine ya da yaylara gitmeyi tercih ederken, bu imkanı olmayanlar ise evden çıkmamayı tercih etti.
 
Sıcak havalardan dolayı çok bunaldıklarını belirten vatandaşlar, “Çok sıcak yanıyoruz. Başa gelen çekilir, yapacak bir şey yok. Adana’da yaşıyoruz. Evden çıkmamak en güzeli. Adana için bunun dışında yapılacak bir şey yok. Çalışmıyor olsam yaylaya veya denize giderdim” diye konuştu.
 
İnönü Parkı’nda 10 senedir baba mesleği olan su satıcılığı yapan Mustafa Yanankardeş, “Çok şükür artık şu sıcak havalar arttı. 50 dereceye yükseldi. Günde 150-160 su satıyorum. Allah bundan geri koymasın. Havalar normal seyrinde olduğunda 60-70 satıyorum. Şimdi çok su satıyorum. Bugün 160-170 tane sattım. Havalar daha çok ısındığında daha çok satarım. Satışım herhalde 250’yi bulur” dedi.