info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Reyhanlı da Korkunç Söylenti!

Reyhanlı da 51 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının ardından düzenlenen protesto gösterileri yerini tedirgin eden iddialara bıraktı.

 

Esed zülmünden kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli mültecilere yönelik marjinal parti ve grupların sürdürdüğü protesto gösterileri Reyhanlı'da 51 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından yerini tedirgin edici söylentilere bıraktı.
 
Star'ın haberine göre; Mültecilerin saldırı ve tecavüze uğradıkları, hatta öldürüldükleri yönünde söylentiler yayılırken, hazırlanan broşür ve bedava dağıtılan gazetelerle de mültecilerin tedirgin edilerek Türkiye'yi terk etmeleri yönünde faaliyetler tespit edildi.
 
 
Kamplarda anons yapılıyor
 
Reyhanlı patlaması sonrası artırılan bu tip faaliyetlerin, bazı Suriyeli mülteciler üzerinde etkili olması ve "gönüllü geri dönüş dilekçesi" doldurmaları üzerine harekete geçildi. Söz konusu iddiaların hiçbirinin doğru olmadığı yönünde kamplarda duyurular yapılmaya başlandı. Kamplardaki irtibat görevlileri de iddialarda hiçbir isim ve yer verilmediğini, iddiaların tamamen hayali olduğunu, mültecileri Türkiye'de istemeyen Esad yanlılarının bunları yaydığı yönünde bilgilendirmeye başladı.
 
Kampların civarında dağıtılan broşür ve gazetelerin "Fabrikatör" lakaplı bir siyasi parti liderinin ekibi tarafından organize edildiği bilgisini veren kaynaklar, mültecilere yönelik birkaç tartışma dışında hiçbir fiili saldırı gerçekleşmediğini belirtti. Özellikle Reyhanlı'da patlama sonrası bile mültecilere yönelik olumsuz davranış olmadığı belirtildi.
 
Ulaşmış bir şikayet yok
 
Mültecilerin saldırılar sonucu yaralama ya da öldürüldüğüne ilişkin, adli makamlara ya da kamp yetkililerine yapılmış hiçbir başvuru olmadığı belirtildi. Hatay ve Kilis valilikleri de mültecilerin tamamının kayıt altında bulunduğu vurguladı.