info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Savaşın Çocukları Acılarını Oyun Boyasıyla Kapatıyor

Adana’daki kampta yaşamlarını sürdüren Suriyeli çocuklar, kendileri için hazırlanan ‘Çocuk Dostu Alan’da boya yapıp şarkılar söyleyerek, yaşadıkları savaşın izlerini unutmaya çalışıyor.

UNICEF ve AFAD işbirliği ile Adana Sarıçam Kampı’nda kalan çocukların, kamplarda kaldıkları süreyi en iyi şekilde değerlendirilmesi için ‘Çocuk Dostu Alan’ adı verilen çadırlar oluşturuldu. Bu çadırlarda şarkı söyleyip boya yapan Suriyeli çocuklar, yaşadıkları acı günleri bir nebze de olsa unutmaya çalışıyor. Çocukların, Kızılay personeli tarafından gerçekleştirilen eğitici ve öğretici faaliyetlere katıldığı alanların, Adana’nın ardından diğer illerdeki kamplarda da hayata geçirilmesi planlanıyor.
 
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adana Konsolosu John Espinoza ve UNICEF Türkiye Temsilcisi Dr. Ayman Abulaban da AFAD İl Müdürlüğü yetkilileri ile oyun çadırını ziyaret ederek, çocukların yaptığı çalışmaları inceledi.
 
Burada konuşan UNICEF Temsilcisi Abulaban, Türkiye halkının ve AFAD çalışanlarının, Suriyeli misafirlere büyük destekler sağladığını hatırlattı. Abulaban, ‘Çocuk Dostu Alan’ çalışmasında destek olan AFAD’a teşekkür ederek, bu çalışmanın Suriyeli çocukların kendilerini geliştirmesine ve yaşadıkları travmaların üstesinden gelmesine yardımcı olacağını kaydetti.
 
ABD Konsolosu John Espinoza ise, Adana’daki ve diğer illerdeki kamplarda Suriyeli misafirler için büyük hizmetler sunulduğunu belirterek, “Türkiye’nin bu konuda göstermiş olduğu cömertlikten çok etkileniyoruz. Bugün, AFAD ile UNICEF’in çocuklarla ilgili ortaklaşa faaliyetini desteklemek için buradayız” diye konuştu.