info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

AKP Gaziantep te temayül yoklaması yaptı .

Temayül Yoklamasına Tekirdağ Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Ziyaeddin Akbulut ta katıldı.

AK Parti, Gaziantep'in 7 ilçe belediye başkan aday adayları için temayül yoklaması yaptı.

AK Parti Gaziantep İl Teşkilatı'nca Kalender Plaza'da düzenlenen temayül yoklamasına, AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Ziyaeddin Akbulut katıldı.

Akbulut, yaptığı konuşmada, AK Parti'nin Türkiye'nin en büyük partisi olduğunu, martta yapılacak yerel seçimlerden zaferle çıkacağından kimsenin şüphe duymaması gerektiğini söyledi.

En doğru adayı çıkarmak için çalıştıklarını belirten Akbulut, "Sandıktan çıkmayan aday adayları, aday gösterilenlerin yanında, ona destek olmalıdır" dedi.

Daha sonra yaklaşık bin delege, seçim bölgesi olan Gaziantep'in İslahiye, Yavuzeli, Nurdağı, Şehitkamil, Şahinbey, Araban, Oğuzeli ilçeleri ve bu ilçelere bağlı bazı belde belediye başkan aday adayları arasından en fazla 3'er kişinin isimlerini yazıp zarfa koyarak, oy kullandı.

Oy sandıkları mühürlenerek AK Parti Genel Merkezi'ne gönderildi.

Temayüle gözlemci olarak AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, Hayat Milletvekili Mustafa Öztürk ve Aksaray Milletvekili Ruhi Açıkgöz katıldı.

Temayül yoklaması sırasında kavga

Öte yandan, temayül yoklaması sırasında Yavuzeli ilçesinin delegeleri arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine, taraflar birbirine yumrukla saldırdı. İki tarafı, araya giren güvenlik görevlileri ve partililer güçlükle ayırdı.

AK Parti İl Başkanı Ökkeş Eruslu, kavga eden tarafların adaylarını sahneye çağırdı. Her iki aday adayı da el ele vererek, delegelere birlik çağrısında bulundu.