info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Corona Virüs Tahliyesinde Sayı ve Tarih Belli Oldu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 3 bin 614 Türk vatandaşının dokuz Avrupa ülkesinden bugün Türkiye`ye getirileceğini ve 14 gün karantinaya alınacağını söyledi.

İstanbul ve Kocaeli'deki yurtlarda 14 gün karantinaya alınacak yolcular için yurtlar dezenfekte edilip hazırlanırken, polislerin de önlem aldığı görüldü. Toplam 16 ilde gerekli durumlarda uygulanacağı öğrenilen yurt karantinası, Ankara, Konya, Kayseri ve Isparta'dan sonra İstanbul ve Kocaeli'de de gerçekleşmiş olacak.

Dışişleri Bakanı Mevlüt  Çavuşoğlu yaptığı açıklamada corona virüsü önlemleri kapsamında Almanya, İspanya, Fransa, Avusturya, Norveç, Danimarka, İsveç, Belçika ve Hollanda’dan dönmek için 3 bin 614 vatandaşın başvuru yaptığını söyledi.

THY’nin 34 seferiyle bu gece gelmeye başlayacak kişiler İstanbul ve Kocaeli’deki yurtlarda 14 gün süresince karantinaya alınacak.

YURT GÖRÜNTÜLENDİ

16 ilde gereklilik durumunda yurtlarda karantina sürecinin uygulanacağı dün öğrenilmişti. Yurt dışından bugün gelecekler için boşaltılan İstanbul Florya Beşyol Kız Öğrenci Yurdu’nun içindeki çalışmalar görüntülendi. Yurt dezenfekte edildi ve bir oda poliklinik olarak hazırlandı.

Küçükçekmece’de bulunan Florya Beşyol Kız Öğrenci Yurdu, bugün temizlik çalışanları tarafından dezenfekte edildi. 222 odası bulunan yurdun 200’ü Avrupa’dan Türkiye’ye gelen vatandaşların 200’ü için hazırlandı.

Her odada bir kişinin kalacağı ve 4 doktor ile 6 hemşireden oluşan sağlık ekibinin dönüşümlü olarak yurtta hizmet vereceği öğrenildi. Bir öğrenci odası, sağlık çalışanları için polikliniğe dönüştürüldü.

Öte yandan polis ekiplerinin de yurt çevresinde güvenlik önlemi aldığı görüldü.

DÜN TAHLİYE KARARI VERİLDİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı İstanbul’daki 2 bin 500 kişilik Kanuni Sultan Süleyman Erkek Öğrenci Yurdu, 3 bin 200 kişilik Fatih Sultan Mehmet Karma Öğrenci Yurdu ile bin 200 kişilik Florya Beşyol Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrenciler dün tahliye edilmiş ve İstanbul Valiliği de Avrupa'daki 9 ülkeden 17 Mart 24:00'e kadar ülkeye dönmek isteyen vatandaşlara tahsis edildiğini duyurmuştu.

SON DURUM NE?

Umre ziyaretinden dönen 10 bin 330 kişi önceki gün Ankara ve Konya'da boşaltılan öğrenci yurtlarına sevk edilerek karantinaya alınmıştı. Dün Kayseri ve Isparta’da boşaltılan öğrenci yurdunda umreden dönenler yerleştirilmişti. Bugün sabah saatlerinde dün boşaltılan Eskişehir’deki yurtlarda karantina süreci başladı.