info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Salda Gölü’nde İnşaat Başladı!

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Salda Gölü’nde iş makinelerinin çalışma görüntüsünün yer aldı bir videoyu Twitter hesabından paylaşarak olaya tepki gösterdi.

Göker, yaptığı açıklamada, "Ziyarete kapatılan, doğallığına dokunmayacağız dedikleri Salda Gölü’nü corona salgını gerekçe gösterilerek iş makineleriyle katletmeye başladılar. Açıkça ranta, sermayeye güzelim Salda Gölü peşkeş çekiliyor" ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Millet Bahçesi projemizle Salda Gölü’nün doğal güzelliğini koruyacağız, çevresinde herhangi bir yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz. Burada tek bir çivi dahi çakılmaması için bu projeyi gerçekleştiriyoruz” açıklamasında bulunmuştu.

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Salda Gölü'nde iş makinelerinin çalışmalarının yer aldığı bir görüntüyü Twitter hesabından paylaşarak olaya tepki gösterdi.

“CORONA SALGINI BAHANE EDİLEREK ZİYARETE KAPATILDI”

Konuyla ilgili SÖZCÜ’ye konuşan Göker, önceki gün Salda Gölü ile ilgili ziyaretçi yasağı getirildiğini ve ardından iş makineleriyle alanın talan edilmeye başlandığını söyledi.

Göker, şöyle konuştu:

* 2 milyon yıldır canlılığını koruyan bir mineral doku olan Salda Gölü'ne beyazlığını veren topraklar corona salgını bahane edilerek ziyarete kapattıktan sonra iş makineleri sokularak talana başlandı.

* Gerekçe olarak da yapılacak olan yapılaşmadan dolayı kumların zarar göremeyeceği bir yere transferini gösteriyorlar.

“RANTA, SERMAYEYE GÜZELİM SALDA GÖLÜ PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR”

Salda Gölü’nün sermayeye ve ranta peşkeş çekildiğini belirten Göker, şu ifadeleri kullandı:

* ‘O kumlara dokunulmayacak, basılmayacak, basılırsa özelliğini kaybedecek’ şeklinde bilim adamlarının onca açıklamalarına rağmen buraya iş makineleriyle girmelerini aklımız almıyor.

* Ayrıca bunu mantıkla bağdaştıramıyoruz.

* Açıkça ranta, sermayeye güzelim Salda Gölü peşkeş çekiliyor.

* Buna karşı toplumun reaksiyonuna, örgütlenmesine karşı olarak da corona pandemisi gerekçe olarak sunuluyor vatandaşa.

* Bu konuda tüm çevrecileri duyarlılığa davet ediyoruz.

SALDA GÖLÜ HAKKINDA

Burdur’un yaklaşık 64 kilometre batısında Yeşilova ilçe sınırlarında yer alan Salda Gölü, yerel halk tarafından ‘Saldivler’ olarak da adlandırılıyor.

Türkiye’nin en derin, en temiz, en berrak özelliklere sahip göllerinden olan Salda’nın deniz seviyesinden yüksekliği 1140 metre.

Yüz ölçümü 44 km² olan göl, yaz ve kış aylarında turizm hareketliğinin yoğun olduğu Antalya-Denizli Pamukkale tur güzergâhında bulunuyor.

Ormanlık tepelerle ve ovalarla çevrili tektonik bir göl olan Salda Gölü’nün derinliği bazı yerlerde 185 metreyi buluyor.