info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

CHP’den Anafartalar Çıkarması

CHP, Türkiye’deki tüm örgütleriyle birlikte Çanakkale Savaşlarının son süngü savaşı olan ve Mustafa Kemal’i, kazandığı zaferle tarih sahnesine çıkaran Anafartalar Savaşı’nı kutlamak üzere 10 Ağustos’ta Çanakkale’de olacak.

Yapılacak bir dizi etkinlikte, zaferin önemi ve Atatürk anlatılacak. 

Çalışmanın hazırlıkIarı Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Erdal Aksünger, Yasemin Öney Cankurtaran, Çanakkale Milletvekilleri Muharrem Erkek ve Bülent Öz, 25. Dönem Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel ile Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar tarafından gerçekleştiriliyor. 

Kılıçdaroğlu katılacak 
 
Planlamaya göre tüm CHP örgütleri 10 Ağustos sabahı, Mustafa Kemal Atatürk’ün de kaldığı Büyük Anafartalar Köyü’nde hazır olacak. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu burada yapacağı konuşmayla halka seslenecek. Kılıçdaroğlu daha sonra beraberindeki yüzlerce kişi ile birlikte Çanakkale Anıtı’na geçecek. Program kapsamında Anafartalar Zaferi’ni anlatan belgesel gösterimi yapılacak ve panel düzenlenecek. Gün boyu gerçekleştirilecek etkinliklerle, Anafartalar Zaferi’nin önemi bir kez daha hatırlatılacak. Atatürk vurgusu CHP’nin ilk kez gerçekleştireceği organizasyonun nedeni olarak, AKP’nin Çanakkale Savaşlarından Atatürk’ü silmek istemesi, daha çok 18 Mart Deniz Zaferi’ni öne çıkarması gösteriliyor. 

Bu nedenle 10 Ağustos’ta Çanakkale’ye binlerce kişi ile çıkarma yapmaya hazırlanan CHP bu etkinlikle, Çanakkale Savaşı’nda son süngü savaşı olan ve Mustafa Kemal’in Atatürk olma yolunda en büyük adımlarından birini attığı Anafartalar’ın tarihsel önemini vurgulayacak.