info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sevgililer Günü`nde Almamanız Gereken Klişe Hediyeler

Sevgililer Günü yaklaştı, sevgilisi olanları hediye telaşı sardı.

Bu işte acemi olup ne alacağını bilemeyenler kadar, ilk akla gelen hediyeyi alıp durumdan kurtulmaya çalışanlar da olacak. Ama yaratıcılığını kullanıp hem anı hem de hediyeyi özelleştirenler kazanacak. Biz de yaratıcılıktan uzak "klişeleşmiş" hediyeleri sizler için derledik. (SEMA ÖZCAN/ntv.com.tr)

KIRMIZI GÜL

Kadınlara alınabilecek gelmiş geçmiş en klişe hediye kırmızı gül. Klişe olabilir ama beğenilme garantisi olan hediye diyorsanız haklısınız. Ama yeni ve daha yaratıcı şeyler denemenin sizce de vakti gelmedi mi? En azından uğraşılmış ve üzerinde düşünülmüş olur. Kim bilir sevgiliniz size yeniden aşık olur.

PELUŞ OYUNCAK

Kadınların beğenme olasılığı çok yüksek olan bu hediye gayet sevimli olabilir. Hatta dev boyda olanlar pekala koltuk, yatak görevi de görebilir. Ama yaratıcılıktan pek nasibini alamamış bu hediye oldukça da klişe. Yanına bir demet kırmızı gül alıp hem sevimli hem romantik görüneyim deseniz de klişeden uzaklaşamazsınız.

SİHİRLİ KUPA BARDAK

İçine sıcak su koyunca fotoğrafınızın ortaya çıktığı bu kupalar çıktığı günlerde romantikti kabul edelim. Ama artık sizce de fazla da klişeleşmedi mi? Ofiste "şuna bak sevgilisini nasıl da seviyor, kupasında bile resmi var" dedirtme olasılığı da düşük. Artık daha çok belediye dağıtmış izlenimi veriyor.

AKROSTİŞ ŞİİR

Sevgilinize şöyle romantik bir şiir yazabilirsiniz neden olmasın. Ama akrostiş yapıp, baş harflerine uygun cümle uyduracağım diye uğraşmayın. Ve en önemli detay lütfen kağıdın uçlarını yakmayın.

İSİM YAZILI YASTIK

Evet isminiz yan yana çok güzel duruyor olabilir. Ağaçlara kazımış, duvarlara yazmış olabilirsiniz. Ama sakin olun isimlerinizin yazmadığı tek bir eşyanız olsun.

YAZILI ÇİKOLATA

Özel bir aromayla kendi ürettiğiniz çikolataya bir şeyler yazsaydınız iş yapabilirdi evet. Ama çok kolay ulaşılabilen bu çikolatalar sandığınız kadar romantik değil. Ne dersiniz?

PARFÜM

Parfüm herkesin aklına ilk gelen hediyelerdendir kuşkusuz. Ama siz siz olun sevgilinize parfüm hediye almayın. Kokunu beğenmiyorum ya da ter kokuyorsun demenin bir yolunu arıyorsanız bunun zamanı Sevgililer Günü değil. 

KIYAFET

Sevgiliye kıyafet almanın bir anlamı da "Hiç yaratıcı değilim. Annem ya da arkadaşım olsan da aynı hediyeyi alırdım" demenin bir başka yolu.

HEYKELCİK

Yılın en iyi babası , annesi, ninesi, arkadaşı kısacası her hali türemiş bu hediyeyi siz siz olun almayın.

Peki ama Sevgililer Günü'nde sevgilinize ne alacaksınız, nasıl bir hediye seçeceksiniz? Bunun son zamanlardaki en güzel örneği Cesur ve Güzel'de, Cesur'u Sühan'a hazırladığı hediye oldu. Cesur, Sühan ile tanıştıkları günden itibaren birlikte geçirdikleri her aya ve güne özel tasarlanmış bir takvim hediye etti. Sadece ikisinin bildiği ve ikisine özel bu hediye hem yaratıcı hem de klişeden uzak güzel bir örnek oldu. 

2017'DE SEVGİLİLERİN HEDİYE TERCİHİ NE YÖNDE OLACAK?

Türkiye’nin en büyük dijital firma rehberi olan Yellow Pages, Sevgililer Günü için 26 Ocak - 9 Şubat 2017 tarihleri arasında dijital platformda en çok aranan kategorileri açıkladı. Bu verilere göre giyim ve giyim aksesuarları kategorisi ilk sırada yer alırken, restoranlar ikinci sırada yer alıyor.

“En şık benim sevgilim olsun” diyenler en çok giyim ve giyim aksesuarı aradı

Hediye denince akla ilk gelen kategorilerden giyim ve giyim aksesuarları aramaları bu yıl %3,24 ile birinci sırada yer alıyor. Giyim sektöründe kadın giyim, erkek ve çocuk giyime oranla %47 daha çok aranırken en çok aramayı %57 ile kadınlar yapıyor.

Romantik akşam yemeği yemek isteyenler çoğunlukta

Geçtiğimiz yıllarda her zaman ilk sırada yer alan restoran aramaları bu yıl şaşırttı. Sevgililer Günü’nü romantik bir akşam yemeği ile geçirmek isteyenlerin tercihi değişmiş görünüyor. 26 Ocak – 9 Şubat 2016 döneminde Yellow Pages arama verilerine göre restoranlar %3 ile ikinci sırada yer alıyor. 

Aramaların %61’i erkekler tarafından yapılırken şehir bazında en çok İstanbul Ankara ve İzmir’den yapılan aramalar öne çıkıyor. Bir diğer ilginç veri ise son 15 günlük dönem ile öncesindeki 15 günlük dönemi kıyasladığımızda; çiçekçi aramalarında %14, kuaför aramalarında ise %8 artış görülüyor.

EN ÇOK ERKEKLER ARIYOR

Aramalara demografik özellikler açısından bakıldığında; aramalarda %59 oranla erkekler ilk sırada yer alıyor. Yellow Pages’in verilerine göre aramaların çoğu İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi büyük şehirlerden yapılırken bu illeri sırasıyla Antalya, Adana ve Gaziantep takip ediyor.

ARAMALAR EN ÇOK CEP TELEFONUNDAN 

26 Ocak – 9 Şubat 2017 döneminde Yellow Pages üzerinden yapılan aramalarda; sevgilisini bu özel günde mutlu etmek isteyenler hediye tercihlerini ararken en çok cep telefonu ve tablet kullanıyor.